NOSIVO UMETNIČKO DELO: MODESTY KOLEKCIJA MODNOG BRENDA “SHASH”

Vođen vizijom baletske umetnice Saše Šašić, modni brend Shash predstavio je novu kolekciju Modesty, a prirodni materijali, jednostavnost, vanvremenska elegancija i pastelne boje osnovne su karakteristike ove linije održive mode.
Modni brend Shash inspirisan je savremenom ženom koja voli jednostavnu eleganciju i odličan kvalitet. Brend “Shash”sebe prepoznaje više kao umetnički projekat nego kao modnu liniju i još jednom dokazuje da ne postoje granice kada je reč o modi i umetnosti.

Osnovna ideja “Modesty” kolekcije je spajanje dva naizgled suprotna pravca. Jedan je vizija prefinjenih, jednostavnih i skromnih linija, a drugi jedinstven pristup koji odgovara na pitanje “šta simbioza umetnosti i odevanja može da bude”. Osim što može da bude glasna i jaka žudnja za pažnjom, ona može biti i suptilna, hrabra i inteligentna, baš kao i detalji sakoa dizajniranog u saradnji sa vizuelnom umetnicom Madlenom, čiji su jedinstveni crteži skriveni na postavi sakoa.

Pri stvaranju kolekcije, kao i uvek, korišćeni su samo najkvalitetniji, prirodni i održivi materijali: lyocell i svila. Besprekorni, udobni materijali od kojih su izrađeni vanvremenski komadi: suknje i haljine A kroja koje obećavaju slobodu pokreta, te sakoi ravnih linija i suptilnih boja koji unose umetnost u svakodnevni život.
Poseban akcenat u kolekciji stavljen je na umetnost. Crteži koje je za ovu priliku stvorila umetnica Madlena Dašić skriveni su na unutrašnjoj strani svilenog sakoa “Simonet” te je time dobijeno jedinstveno nosivo umetničko delo.
Sa željom da prevaziđe barijere i otkrije ženu koja je istovremeno elegantna i slobodna, svaki dan, u svakoj prilici, Saša spaja svoju ljubav prema modi i pokretu u jedinstveno, nosivo umetničko delo.
Svaki komad priča svoju priču, a istovremeno je sposoban da se prilagodi osobi koja ga nosi – da usvoji njene karakteristike, oblikuje se prema njenoj viziji i naglasi njen karakter.
“Shash” modeli ne prate modne trendove. Oni su vanvremenski i večni, zasnovani na spoju jednostavnog dizajna i besprekornih, udobnih materijala. Spontana elegancija za savremenu ženu.
“Shash” tim prati nekoliko osnovnih načela, a jedno od njih je održivost. Pored korišćenja prirodnih materijala koji su bio-razgradljivi, te ne zagađuju okolinu čak i kada se odbace, “Shash” neprestano istražuje nove mogućnosti za budućnost

Foto: Fernando Frade