NOVI DIGITALNI SERVIS: UPOZNAJTE SVET BILJAKA UZ APLIKACIJU TELENOR BOTANIČKI IZAZOV

Botaničkoj bašti Stražilovo, na prostoru Nacionalnog parka Fruška, Telenor fondacija obezbedila je sredstva za nabavku 38 novih biljnih vrsta i istovremeno podržala razvoj aplikacije Telenor botanički izazov.
– Jedan od ciljeva Telenor fondacije je edukacija mladih korišćenjem digitalnih servisa, a aplikacijom Telenor botanički izazov spojili smo ta dva aspekta. Posetiocima Stražilova, omogućili smo i besplatan Wi-Fi internet, kako bi svi imali priliku da uživaju u igrici i unaprede svoje znanje o bogatoj flori botaničke bašte – istakla je Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije. Zahvaljujući saradnji sa Planinarsko-smučarskim društvom Stražilovo, posetioci će moći mnogo toga da nauče o svetu biljaka koji ih okružuje, kao i o važnosti zaštite ali i očuvanja prirodnog bogatstva.
Posebnim tablama u bašti je obeleženo 50 pretežno drvenastih biljaka poreklom iz Evrope i drugih delova sveta. Uz pomoć android aplikacije, na kojoj se nalazi mapa botaničke bašte sa ucrtanim drvećem, posetioci imaju zadatak da kretanjem kroz park pronađu zadatu vrstu, odgovore na postavljena pitanja i takmiče se sa drugim posetiocima.– Ideja nam je da na zanimljiv i inovativan način, kroz primenu digitalnih rešenja i aktivnosti u prirodi, posetiocima Stražilova, a pre svega deci, približimo prirodno okruženje, u zaštićenim područjima, njihov značaj i potrebu za njihovom zaštitom i očuvanjem. Igrica kombinuje veštine orijentiringa, fizičku aktivnost i učenje, kako bi na njima blizak način obogatila edukativne sadržaje koje sprovodimo već dugi niz godina – naglasio je Branislav Srdić, Predsednik PSD „Stražilovo“ Sremski Karlovci. Planinarsko-smučarsko društvo „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca, kao partner u ovom projektu, ima dugu tradiciju usmerenu na promociju značaja boravka u prirodi i aktivnog života.

Foto: press