NOVI, INTIMNI DOKUMENTARAC NA HBO GO “ROBIN VILIJAMS: U MOJOJ GLAVI”

Zabavan, intiman i dirljiv portret jednog od najomiljenijih i najinventivnijih svetskih komičara, dokumentarni film Robin Vilijams: U mojoj glavi od sada je dostupan na HBO GO. U najvećoj meri ispričan upravo Vilijamsovim rečima, film veliča njegov uticaj na komediju i kulturu uopšte, od divljih dana krajem 1970. u Los Anđelesu sve do njegove smrti 2014. godine. Film istražuje njegov izuzetan život i karijeru, otkrivajući šta ga je navelo da daje glasove likovima iz svoje glave. Uz dosad neviđene i neobjavljene uvide u njegov kreativni proces, kroz intervjue sa njim, kao i kućne snimke i snimke nastupa, ovaj pronicljivi čin odavanja počasti sadrži detaljne intervjue sa onima koji su ga poznavali i voleli, uključujući: Bilija Kristala, Erika Ajdla, Vupi Goldberg, Dejvida Letermana, Stiva Martina, Pem Dober i njegovog sina Zaka Vilijamsa.

Dokumentarac podvlači sve ono što je učinilo Vilijamsa tako jedinstvenim – od mladalačkih dana u San Francisku, vremena koje je proveo u Džulijard školi u Njujorku i vrtoglave slave koju je postigao sa serijom „Mork i Mindi“ (Mork & Mindy), do dubokog uticaja koji je imao na američku kulturu. Njegov komičarski šou u Metropoliten operi, brodvejski debi u predstavi „Čekajući Godoa“ (Waiting For Godot), oskarovski performans u filmu „Dobri Vil Hanting“ (Good Will Hunting) i iskrene ispovesti o problemima sa alkoholom i drogama, kao i o operaciji srca 2009. godine, najbolje odražavaju sve ono što ga je približilo publici tokom četiri decenije u industriji zabave. Njegova tragična smrt 2014. godine, koja je otkrila da je bolovao od demencije sa Levijevim telima, ostavila je obožavatelje širom sveta slomljenih srca. Genijalnost Robina Vilijamsa ležala je u njegovoj sposobnosti da nasmeje sve ljude u prostoriji, komičarskom klubu, koncertnoj dvorani – širom sveta. Porodica, prijatelji i filmske ekipe često su imali priliku da vide čoveka koji nije srećan ukoliko se svi ostali ne zabavljaju.
Producenti filma su Aleks Gibni i Širel Kozak, izvršni producenti su Dejvid Stajnberg, Kristen Vorio i Marina Zenovič, a režiju takođe potpisuje Marina Zenovič. Sa HBO strane su producenti Nensi Abraham i Šila Nevins.

Foto: press