NOVITET IZ TETRA PAK KOMPANIJE: AMBALAŽA SA ORGANSKIM ZATVARAČEM

tetra-brik-3

Kompanija Tetra Pak najavljuje novinu u svom poslovanju – novu verziju ambalaže Tetra Brik Aseptic 1000 Edge sa LightCap 30 zatvaračem organskog porekla. Ovo je prva aseptična kartonska ambalaža u svetu koja je dobila Vinçotte sertifikat najviše klase za upotrebu obnovljivih materijala. Nova ambalaža proizvedena je od tankog plastičnog sloja i zatvarača organskog porekla, koji su napravljeni od polimera dobijenih iz šećerne trske. U kombinaciji sa kartonom, ovim se udeo materijala iz obnovljivih izvora u ambalaži povećao na više od 80%, što predstavlja donji prag za dobijanje sertifikata sa četiri zvezdice od svetski priznate belgijske agencije Vinçotte za ocenjivanje obnovljivog sadržaja materijala u ambalaži. Prema nezavisnoj analizi životnog ciklusa koju je sproveo Švedski institut za ekološka istraživanja, nova ambalaža takođe ima karbonski otisak do 17% manji od standardne ambalaže.
– Povećana upotreba obnovljivih materijala, koji su definisani kao prirodni resursi koji se vremenom mogu dopunjavati, igra značajnu ulogu u smanjenju nestašice resursa i klimatskim promenama. Ovo je jedina aseptična kartonska ambalaža za koju smo do sada dali sertifikat i ispunjava uslove za sertifikat sa četiri zvezdice – rekao je Philippe Dewolfs, predsednik Sertifikacionog odbora Vinçotte.
Charles Brand, izvršni potpredsednik za upravljanje i komercijalno poslovanje u kompaniji Tetra Pak objasnio je da je da sve više raste trend da potrošači žele da urade više za našu planetu, ali istovremenoi žele da u tome pomognu i vlasnici robnih marki.
– Sa originalnim sertifikatom Vinçotte, naša nova ambalaža pruža klijentima kredibilne informacije koje mogu da podele sa potrošačima, a to će im pomoći da se njihovi proizvodi razlikuju. Naš krajnji cilj je da novu ambalažu proizvodimo isključivo od obnovljivih materijala kojima se upravlja na održiv način. Pokretanje nove ambalaže Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge sa LightCap™ 30 zatvaračem organskog porekla predstavlja značajnu prekretnicu za nas na tom putu – rekao je Charles Brand. Nova verzija ambalaže Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge sa LightCap™ 30 zatvaračem organskog porekla dostupna je klijentima širom sveta, a prelazak na novu verziju ne zahteva dodatne kapitalne investicije u opremu.

Foto: press