NOVITETI U AESOP KOLEKCIJI: MIRISNI SPREJ ZA PODIZANJE ENERGIJE U ŽIVOTNOM PROSTORU

Australijski brend Aesop u svoju kolekciju nedavno je uvrstio tri mirisa za prostor Aesop Aromatique Room Sprays inspirisana Grkčom, njenim ostrvima, lukama i nestalim gradovima. Tri mirisna spreja kreirana su sa idejom da podstaknu čula i redefinišu vaš radni ili životni prostor aromama koje podižu energiju ili umiruju. Svaki od njih komponovan je uz botaničke ekstrakte vrhunskog kvaliteta, da bi mirisi imali inenzitet i trajnost, a da bi njihov nestanak bio postepen i diskretan tokom nekoliko sati. Istros je deliaktan miris cveća i dima, Olous je razigrana mešavina zelenih i citrusnih nota, a Cythera citera topla drvenasto-začinska kompozicija.
Svaki Aesop Aromatic Spray pažljivo je kreiran, a kreativni proces finog podešavanja nota trajao je dve godine. Dosledan svojoj redovnoj saradnji sa savremenim umetnicima, Aesop je uz mirise komponovao i muziku koja ih prati. Američki muzičar i kompozitor Jesse Paris Smith komponovao je tri melodije koje će upotpuniti ovo mirisno putovanje.
CYTHERA je komponovana u slavu istorije istoimenog grčkog ostrva i njegovog otpora osvajačima. Dominantne note su neroli, geranijum i pačuli, a vešta upotreba ambrete i mire daje ovom mirisu toplu, drvenastu aromu.
OLOUS nosi ime starog potonulog grčkog grada, izgubljenog u vodama Mediterana. Nudi mirisnu melodiju komponovanu od grejpa, bergamota i jasmina, delikatno uklopljenu sa galbanumom, kardamonom, kedrom i tamjanom.
U Metropoliten parfimeriji, koja ekskluzivno prodaje Aesop proizvode, za sada su dostupna dva mirisa – Cythera i Olous po ceni od 5.905 dinara.

Foto: press Tekst: Ljilja Maričić Grujić