NOVITETI U IK BOOKA: DVA NOVA SVETSKA BESTSELERA PROVOKATIVNE TEMATIKE

Iz IK Booka stižu nam dva nova naslova iz pera mladih savremenih autorki, a zajednička im je vrlo provokativna tematika, brojne nagrade i bestseler status širom sveta. Predstavljamo vam romane „U vrtu ljudoždera“ Lejle Slimani i „Snaga“ Naomi Alderman.
Lejla Slimani proslavila se šokantnim trilerom “Uspavaj me”, a njen roman “U vrtu ljudoždera” još jednom će uzrdrmati vaš moralni kompas. Adel naizgled ima savršen život. Ugledna je novinarka, živi u predivnom pariskom stanu sa suprugom hirurgom i njihovim malim sinom. Ali ispod sjaja tog „savršenstva“ krije se nešto drugo – strašno joj je dosadno. Osim toga, preplavljena je nezasitom potrebom za seksom, po svaku cenu. Boreći se da obuzda nagon i želju, Adelin život počinje da se vrti oko afera za jednu noć, kašnjenja na posao, laganja muža – sve dok ne upadne u sopstvenu zamku.
Ovo je roman o ženama i njihovim željama, apetitima i autodestruktivnim nagonima. Ali, njegova autorka ne morališe. Ona se uzdržava od osuđivanja, izazivajući time naklonost ili makar razumevanje čitaoca za junakinju. U vrtlog svih ovih tabu tema, Slimani smešta i problematiku majčinstva i svih očekivanja koja uz majčinstvo idu. U vrtu ljudoždera će vas zaprepastiti, zadiviti i zapanjiti. Postaviće vam pitanja na koja ćete, još dugo nakon završetka čitanja, tražiti odgovore.
Knjigu “U vrtu ljudoždera” možete kupiti po promotivnoj ceni od 594 dinara, u knjižari Bookastore ili je poručiti preko sajta.

U romanu “Snaga” svet je na prvi pogled prepoznatljiv – bogati mladić iz Nigerije izležava se kraj porodičnog bazena. Religiozni usvojitelji jednom posvojčetu taje njenu pravu prirodu, američka političarka sledi svoje ambicije, žestoka londonska tinejdžerka suočava se s teškom porodičnom situacijom. Tada se, međutim, začinje vitalna nova sila koja se ukorenjuje i cveta izazivajući burne promene u njihovim životima, sve do razarajuće kulminacije. Tinejdžerke odjednom razvijaju ogromnu fizičku snagu – sposobne su da nanesu veliki bol, pa i smrt. Ovim malim trikom prirode svet se drastično preokrene.
“Snaga” je najprovokativnija i najambicioznija vrsta spekulativne fikcije, koja nas istovremeno vodi na uzbudljiv put u alternativnu stvarnost i razotkriva naš svet na odvažan i iznenađujući način.
Cena: 792 dinara.

Foto: press