ODMAH POSLE PREMIJERE U NJUJORKU SAMSUNG GALAXY NOTE9 STIGAO I U TELENOR

Danas u Telenoru počinje zvanična prodaja novog Samsung Galaxy Note9 modela mobilnog telefona. Novi uređaj iz Note serije ima značajno veću bateriju, za skoro 20 odsto u odnosu na prethodni model. Kapacitet ugrađene baterije je 4.000 mAh. Samsung Galaxy Note9 podržava punjenje putem kabla i bez njega. U oba slučaja, značajna promena je daleko brže punjenje baterije. Sa 128 GB memorije korisnici imaju dovoljno prostora u uređaju za sve aplikacije koje su im neophodne. Istovremeno, uz 6GB RAM-a, moguć je brz pristup aplikacijama kao i bolji multitasking.
Kada je reč o operativnom sistemu – Android Oreo 8.1 donosi nove funkcije koje uključuju i veću brzinu učitavanja sadržaja, sigurniju pretragu interneta, poboljšanja sigurnosti za senzor otiska prsta i još pregršt drugih poboljšanja.
Dimenzije kućišta su iste kao i kod prethodnog modela. Zahvaljujući primeni novog Infinity Display 2.0 standarda, Note9 ima čak 6.4 inča (16.25 centimetara), mereno kao pravougaonik sa zaobljenim ivicama.
Zahvaljujući sistemu sa dve zadnje kamere i Super Speed Dual Pixel senzoru, Samsung Galaxy Note9 omogućava korisnicima da bez obzira na količinu i vrstu osvetljenja stvaraju fotografije profesionalnog kvaliteta.
S olovka – hardverski i softverski unapređena olovka novog Samsung telefona, pored osnovne funkcije, moći će da se koristi kao daljinski upravljač za prezentacije koje se puštaju sa uređaja. Olovka će putem Bluetooth veze biti povezana sa Note9 i puniće se dok je u telefonu.
Note9 dolazi sa najsavremenijom Samsung sigurnosnom platformom koja podržava tri različite mogućnosti biometrijske provere autentičnosti – dužicu oka, otisak prsta i prepoznavanje lica.
Dolby Atmos tehnologija surrounding zvuka ovog telefona, uz pomoć posebnog čipa i softvera reprodukuje zvuk koji se pruža svuda oko nas, čineći da korisnici imaju osećaj da su zauzeli najbolje mesto na koncertu ili kućnom bioskopu.

Foto: press