ORIGINALNA NAJAVA DRUGE SEZONE SERIJE “SLUŠKINJINA PRIČA”

Serija Sluškinjina priča, koja premijerno počinje da se emituje od 25. maja na HBO GO, najavljena je na originalan način – izlaskom na pistu 10 modela u prepoznatljivim kostimima tokom Belgrade Fashion Week-a. „Sluškinje“ su svojom odlučnom šetnjom i porukom „RESIST“ jasno najavile borbu za slobodu koja nas očekuje u drugoj sezoni, a po jedna nova epizoda biće emitovana svakog petka, u istom terminu.
Adaptacija novele Margaret Atvud „Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale) je priča o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenom sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.
Emijem i Zlatnim globusom nagrađena drama vraća se drugom sezonom koju karakteriše trudnoća Fredove i njena istrajna borba za oslobođenje svog budućeg deteta od distopijskih užasa Gileada. U drugoj sezoni, Fredova i svi likovi boriće se protiv ove mračne istine – ili će joj se predati.
U novoj sezoni će se u glavnim ulogama naći Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Maks Mingela, En Daud, Aleksis Bledel, Medlin Bruer i O.T. Fagbenl.

Foto:press