OSVAJANJE LE MANA 1966: ISTINITA PRIČA O DOMINACIJI FORDA I FERARIJA

Nakon što je veći deo protekle decenije posvetio filmu o superherojima, reditelj i scenarista Džejms Mangold okrenuo se priči Le Man ’66: Slavna 24 sata snimljenoj prema istinitom događaju. Film će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji od 14. novembra.
Glavni lik filma o borbi Ferarija i Forda da osvoje prestižnu automobilsku trku izdržljivosti 24 sata Le Man, Ken Majls (Christian Bale) bio je stvarna osoba, inženjer i vozač koji je napravio automobil koji je kasnije koristio za trke.
Dobitnici nagrade, Oskar Met Dejmon i Kristijan Bejl, glavni su glumci ove istinite priče Studija 20th Centruty Fox o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka. Film “Le Man ’66: Slavna 24 sata“ beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Matt Damon) i britanskog vozača Kena Majlsa (Christian Bale) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona da, sredinom šezdesetih godina, izgrade potpuno novi automobil koji će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu – Ferarija.
Osim Meta Dejmona i Kristijana Bejla, u ostalim ulogama našli su se dobitnik nagrade Oskar Rej Mekinon (“Računovođa”), Džon Berntal, glumica Katrina Balf i drugi.

Foto: press