OVOG LETA ARLEMM ĆE BITI PRVI ONLINE FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE U ZEMLJI

Festival klasične muzike ARLEMM ovog leta biće i prvi onlajn festival u zemlji, a sve aktivnosti, kao i otvaranje 15. jula 2020. u 21 sat, biće prikazani na Telenor YouTube kanalu. Tada će se na koncertu bez publike, na beogradskom Cvetnom trgu, predstaviti gudački kvartet Škole za muzičke talente, solista na gitari, mladi Milun Šunjevarić i poznata kantautorka čarobnog glasa Katarina Pejak. U živom prenosu gledaoci će biti upoznati sa vizijom i ciljevima festivala, kao i sa mladim stvaraocima, a nakon koncerta biće otvorena izložba “Umetnički karavan” koju možete pogledati do 2. avgusta.
– Uprkos teškoj situaciji sa svetskom pandemijom, kultura opstaje i mora da postoji. Zahvaljujući entuzijazmu organizatora i saradnika, manifestacija Arlemm će ove godine biti kulturna oaza u kojoj ćemo zajedno uživati, upijajući tračak nade koji nam nagoveštava da će sve biti bolje – ističe Dragutin Mladenović, direktor Arlemm festivala.
Tokom proteklih 11 godina postojanja Arlemm je bio prestonica kulturnih dešavanja, okupljao je vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva i uspeo je da izgradi prepoznatljiv i atraktivan ambijent za sve koji su želeli da u umetnosti i prirodi uživaju na poseban način.

Foto: Milica Đorđević