PERPETUUM JAZZILE: SVETSKA VOKALNA EKSTAZA PRVI PUT NASTUPA U BEOGRADU

Perpetuum Jazzile, jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svetu iz Slovenije, prvi put će nastupiti u Beogradu, 1. decembra, u Sava Centru. Kritički hvaljeni, popularni zahvaljujući svojim snažnim ritmom, bogatim harmonijama, pozitivnom energijom, Perpetuum Jazzile karakteriše neprevaziđena kreativnost i posebna mešavina različitih žanrova muzike koji reprodukuju samo ljudski glas – folk, pop, jazz, gospel, blues, bossa novi, disk, funk…Bogat repertoar Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne aranžmane poznatih svetskih muzičkih dragulja kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i druge muzičke legende..
Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine, pod uticajem tadašnjeg umetničkog reditelja Marka Tirana koji je počeo sa grupom Gaudeamus izvođenjem zahtevnih džez vokalnih ansambala. Tomaž Kozlevčar je odigrao važnu ulogu u razvoju Perpetuum Jazzile u periodu 2001-2010. godine. Napisao je neke legendarne aranžmane za grupu, kao što su Afrika, Avsenik Medley, Summer Night i mnogi drugi, a takođe je učestvovao u razvoju zvučne produkcije.
Danas je Perpetuum Jazzile poznat kao najpopularniji vokalni orkestar na YouTube kanalu, gde sa svim pesmama (i pesmom “Afrika” u prvom planu) već prelazi 50 miliona pregleda. Video snimci nagrađivanog Perpetuum Jazzile takođe su bili među 40 najpopularnijih YouTube video-snimaka, a za uspeh Afrike Viktor je dobio specijalna dostignuća u 2008. godini.
U 2011. godini ulogu muzičkog direktora preuzeo je svetski poznati učitelj vokalne muzike Peder Karlsson, osnivački član legendarne švedske vokalne grupe The Real Group. Pod njegovim rukovodstvom, grupa je jasno razvila svoj scenski izgled i izraz i praktično je pozicionirana uz vrhunske vokalne grupe iz svetske klase.
Perpetuum Jazzile nastupaju već godinama širom sveta i, konačno dolaze u Beograd :
– Radujemo se da konačno dolazimo u Beograd i imamo priliku sa našom vokalnom ekstazom oduševiti sve naše fanove iz Srbije. Beograd nam je oduvek bio omiljeno mesto za posetiti. Sigurni smo da će 1. decembra u Sava Centru biti velika zabava za nas na bini i za publiku. Dođite da uživamo i pevamo zajedno – poručili su članovi Perpetuum Jazzile.
Karte su u prodaji u sistemu Evetim i na blagajni Sava Centra.

Foto: Irena Herak