PLATITE KAFU STIHOM: I OVE GODINE ODRŽANA TRADICIONALNA I HUMANITARNA JULIUS MEINL AKCIJA

Već tradicionalno, 21. mart u kalendaru Julius Meinl kompanije posvećen je poeziji, emocijama, druženju i dobroj kafi. I ove godine, povodom Svetskog dana poezije, vodeća bečka kompanija za preradu kafe, organizovala je omiljenu globalnu akciju Platite kafu stihom. Akcija je sprovedena u više od 45 zemalja sveta, a podržao je Tom Odell, poznati muzičar i tekstopisac i Julius Meinl ambasador. Ljubitelji espressa su na Svetski dan poezije dobili priliku da svoj omiljeni napitak plate na jedinstven način – stihom! Pozvali smo ih da utišaju svoje telefone, prepuste se emocijama, inspiraciji i napišu stihove, koje će nameniti nekoj dragoj osobi. Svi učesnici kampanje imali su šansu da, pored kafe, osvoje putovanje u Glazgov na koncert Tom Odell-a, koji će se održati u julu mesecu ove godine, a koji će ujedno biti i njihov domaćin.
Ovaj datum za Julius Meinl kompaniju predstavlja važan dan u godini kada se ujedinjuju svi zaposleni kako bi proslavili radost života u trenutku, podelili emocije i pretočili ih u poeziju.

Julius Meinl je inspirisao nas i nadahnuo da inspirišemo druge. Tako je kampanja “Platite kafu stihom” u Srbiji prošle godine dobila i humanitarni karatker, pa je ove godine nastavljena u istom duhu. Njoj su se, pored kompanije Julius Meinl, pridružili i ugostitelji više od 50 lokala u kojima je realizovana ova akcija, odričući se tom prilikom prihoda od kafe koje su poslužili svojim gostima.
– Želim da iskažem čast i zadovoljstvo što smo putem naše globalne akcije“Platite kafu stihom”, tradicionalno obeležili Svetski dan poezije. Prošle godine donirano je 500.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka Nurdor i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, dok smo ove godine uspeli da odemo korak dalje i obezbedimo 1.000.000 dinara za ginekološko-akušersku kliniku “Narodni front”. Na ovaj način, želeli smo da podstaknemo podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite, kao i da našim mamama i bebama pružimo što bolje uslove i negu. Ponosan sam što su našu ideju prepoznali građani i ugostitelji širom Srbije i što se donacija ove godine čak duplo uvećala. Verujemo da će ih poezija još inspirisati i da ćemo njihovu podršku dobiti u znatno većem broju i u godinama koje slede. Neka svaka šoljica Julius Meinl kafe stigne do srca naših korisnika i bude podsticaj za neko dobro delo – naglasio je Goran Javorac, izvršni direktor kompanije Julius Meinl.

Foto: press