POZORIŠNA TRUPA ARTISTI POZIVA VAS NA HUMANITARNU PREDSTAVU “ZAJEDNIČKI STAN” POSVEĆENU NASTJI NEDIMOVIĆ

Pozorišna trupa Artisti, društvo mladih svestranih umetnika koje se bavi pozorišnim stvaralaštvom i kulturnim aktivizmom, poziva vas da 7. februara, u 20 sati, pogledate predstavu Zajednički stan, u KC Čukarica (Turgenjevljeva 5), koju će izvesti u humanitarne svrhe, a prihod od prodaje karata doniraće za lečenje Nastasje Nedimović, nekadašnje vaterpolistkinje. Nastasja boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva za lečenje i za najvažniju pobedu u životu. Njena borba počela je 31. oktobra 2016. godine, kada je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane. Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive). Porođena je hitno, carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Nažalost, Nastasja je tada ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži. Maligniteta i dalje ima u malom broju, a borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja. Cena karte je 300 dinara i možete da je rezervišete u KC Čukarica i na broj telefona 011/ 3552 678.
Komad “Zajednički stan” prikazuje sudbinu ljudi primoranih da žive zajedno u jednom beogradskom stanu početkom šezdesetih godina prošlog veka. Akteri predstave doseljavaju se u poluzavršen stan, dok krov još nije pokrio zgradu, u nadi da će baš tu pronaći “svoju kućicu i svoj mir”. Ali, na putu ka tom miru, isprečiće se jedni drugima.
Biće potreban niz kompromisa kako bi se u zajedničkom stanu okončao hladni rat i uspostavili ljubav i blagostanje. Ovu komediju, po tekstu Dragutina Gute Dobričanin, Artisti s uspehom izvode pune dve godine, a svoje 12. igranje posvećuju Nastasji. Režiju potpisuju Sofija i Isidora Ristić.

Foto: press