PREDSTAVLJEN IKEA KATALOG ZA 2019: DOBRO DOŠLI U NOVO IZDANJE NOVOG ŽIVOTNOG PROSTORA

Danas započinje distribucija novog IKEA kataloga za 2019. godinu koji će biti podeljen u 539.720 domaćinstava u Beogradu i okolini. Svoj primerak možete očekivati do 12. septembra, do kada traje distribucija, a drugo izdanje Ikea kataloga za Srbiju poziva vas da zavirite u najveći dom ikada, otkrijete nove inspiracije za uređenje životnog prostora i to kroz sedam različitih životnih priča.
Novi Ikea katalog predstavljen je u prostoru Delfi knjižare SKC i dolazi u konceptualno izmenjenom obliku. Osim naslovne strane, koja sada izgleda drugačije i ima beli okvir, baš kao i oni iz osamdesetih godina – u posebnom fokusu ovogodišnjeg izdanja je sedam domova, svaki sa svojom pričom i inspiracijom za svakodnevni život. Svaki od njih prikazuje različite životne situacije kojima su zajedničke različite potrebe i zajednički život.
– Ove godine želeli smo da proslavimo različitost načina na koji svi živimo. U kompaniji Ikea kupcima želimo da pružimo ideje i inspiraciju u skladu s njihovim životnim izborima. Zato smo ove godine stvorili sedam stanova i time se odmakli od pojedinačnih soba kako smo ih do sada prikazivali u katalogu – izjavila je menadžerka za dizajn enterijera robne kuće IKEA Beograd, Dragoslava Marković Premeru.
Osnov za stvaranje prikazanih sedam stanova bili su uvidi iz Ikea Izveštaja o životu kod kuće, za koji ova kompanija sprovodi istraživanja širom sveta. Previše stvari u stanovima pokazalo se jednim od najčešćih problema savremenog stanovanja, zbog čega dva stana pokazuju kako organizovati sve detalje i uspomene. Tu je i stan od svega 16 kvadrata, kao i stan potpuno posvećen ekološki osvešćenom stilu življenja, a svi su kreirani uz pomoć Ikea rešenja.
Uz ovogodišnji katalog, najavljene su i neke od mnogobrojnih kolekcija koje će tokom godine stizati u robnu kuću Ikea Beograd. Povodom 75. godišnjice poslovanja, pokrenuta je posebna kolekcija – GRATULERA – s nekim od najpopularnijih Ikea predmeta iz prošlog veka, tj. iz perioda 1950/60, 1970/80, kao i iz 1990 i 2000-ih. Prvi deo kolekcije već je stigao, a drugi i treći pristižu tokom oktobra i decembra.

Ikea katalog za 2019. godinu ima oko 300 stranica, preveden je na 37 jezika i distribuiran je u 50 država, u 190 miliona primeraka. Katalog je najtiražnija publikacija ikada štampana na FSC sertifikovanom papiru, što znači da potiče iz šuma kojima se upravlja prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima. Obavezno potražite šta sve od proizvoda ima oznaku “nove niže cene” i ne zaboravite da je usluga prevoza snižena na 2.999 dinara.

Foto: press