Promene na čelu L’Oreal Grupe: Nikola Ijeronimus novi izvršni direktor

new LOreal CEO Vodeći se preporukama Komisije za imenovanja i upravljanje Odbor direktora kompanije L’Oréal odlučio je da izvrši promene na čelu L’Oréal Grupe. Budući da Statut kompanije ne predviđa nikakve izuzetke u pogledu zakonske starosne granice za odlazak u penziju, koja iznosi 65 godina, Žan-Pol Agon (Jean Paul Agon) primoran je da svoje dužnosti izvršnog direktora (CEO) prepusti nekom drugom, najkasnije do jula 2021. godine.

Posle 33 godine na poziciji CEO

U tom kontekstu, Odbor direktora objavio je nameru da razdvoji funkcije predsednika i izvršnog direktora i odlučio da obnovi mandat Žan-Pola Agona na funkciji predsednika, na kojoj se nalazi od 2011. godine. Na mesto izvršnog direktora biće postavljen Nikola Ijeronimus (Nicolas Hieronimus) koji se L’Oréal Grupi pridružio pre 33 godine. Od 2017. godine je na poziciji zamenika izvršnog direktora zaduženog za L’Oréalove divizije.

Ijeronimus je istinski lider

– Nikola Ijeronimus je istinski lider koji ima sve kvalitete potrebne da bude izvršni direktor L’Oréala. Njegovo izvanredno shvatanje potreba i očekivanja potrošača, savršeno razumevanje duha vremena, marketinško iskustvo u kozmetičkoj industriji, u svim kanalima distribucije, državama i kategorijama, temeljno poznavanje brendova Grupe i sposobnost da ujedinjuje i pokreće timove, čine ga najboljim kandidatom za novog rukovodioca L’Oréala. Nikola Ijeronimus je savršeno pripremljen za tu ulogu, imajući u vidu njegovu blistavu karijeru u Grupi, koja traje duže od 30 godina, mnoge uspehe, pre svega na čelu L’Oréalove divizije za luksuzne proizvode. U protekle tri godine, imao je ključnu ulogu kao moj bliski saradnik, zamenik izvršnog direktora, da pruža podstrek našim operativnim divizijama, posebno tokom krize kroz koju prolazimo poslednjih nekoliko meseci. On uživa puno poverenje Odbora direktora, kao i moje – prokomentariosao je ovu odluku Žan-Pol Agon.
Takođe, u upravi kompanije će biti zadržana funkcija zamenika izvršnog direktora, na kojoj se od 2017. godine Ijeronimus nalazio. Na to mesto će u maju naredne godine biti postavljena Barbara Lavernos, koja će od februara 2021. predvoditi odeljenje za istraživanja, inovacije i tehnologiju.Barbara-Lavernos L'Oreal

Foto: press