RAZDVOJENOST: ROMAN KOJI OGOLJAVA SVE ONO ŠTO NAS DELI ČAK I OD NAJBLISKIJIH

Kao što to biva svakog leta, pred sezonu odmora izdavačke kuće uvek pripreme čitav spisak knjiga za “plažu”, pa se tim povodom oglasila i IK Booka koja takođe ima svoje štivo za “pod suncobranom” – roman Razdvojenost, autorke Kejti Kitamure.
Radnja se odvija na grčkom ostrvu, pokretač zapleta je misteriozni nestanak muža glavne junakinje koga ona, na nagovor njegove majke, mada ne živi sa njim već mesecima, kreće da nađe, a tu je i trilerski zaplet koji dodatno i inače zanimljivi roman čini još uzbudljivijim.
Kejti Kitamura je veoma talentovana spisateljica, a roman “Razdvojenost” njen je vrhunski domet – delo koje bespoštedno progovara o intimnosti i svemu onome što nas sprečava da budemo zaista bliski sa onima koje (mislimo da) volimo.
Napeta i bespoštedna priča o intimnosti i nevernosti, “Razdvojenost” ogoljava sve ono što nas zapravo uvek duboko deli od unutrašnjeg života drugih, ma koliko sa njima bili bliski. Minuciozno i hladnokrvno precizno, Kejti Kitamura nas uvlači u iskustvo žene na ivici, čija je priča i zavodljiva i pomalo zastrašujuća.
Cena: 549 din.