RESTORAN SA PRAZNIČNOM DEKORACIJOM OD 14.000 DETALJA

Čuveni 34 Mayfair ekskluzivni restoran, u srcu istoimene londonske četvrti, osim po najboljem bifteku u gradu, poznat je i po spektakularnoj dekoraciji tokom božićnih praznika. Svaki centimetar zidova i plafona restorana okićen je sa više od 14.000 detalja i kugli o čijem dizajnu se pobrinula Jane Wadham, poznataka kao majstor za cvetne instalacije.
Sa poliranim hrastovim parketom, mekim osvetljenjem i živopisnom kolekcijom dela savremene umetnosti, ovo ekskluzivno mesto svojim stilom i elegancijom podseća na neku lokaciju sa njujorškog Upper East Side-a. Moderni, sezonski meni sa internacionalnim zalogajima osmišljava Chef John Edwards, a od jela su zastupljena ona sa argentinskog “parilla” grila, veliki izbor govedine (uključujući čiste pasmine iz Velike Britanije, ali i iz Japana), sezonska divljač, riba, kao i raznolika vinska karta.
Malo dodatnog, prazničnog sjaja u ovom ambijentu daje šampanjac, Moet, naravno, kokteli od ovog penušca, kao i neki posebni božićni deserti. Kako se priča, tokom vikenda, u vreme ručka, goste često iznenadi i Božić Bata.

Foto: @34mayfair, 34mayfair.com