SARADNJA BEAUTY & FASHION BRENDA: LANCOME & PROENZA SCHOULER PREDSTAVLJAJU CHROMA JESENJU KOLEKCIJU

Po već ustaljenoj tradiciji Lancome svake godine bira dizajnera sa kojim će sarađivati na novoj kolekciji, i to baš onoj koja predstavlja spoj kozmetike i mode. Za jesen 2018. Lancome je pripremio Chroma fashion-beauty kolekciju kreiranu u saradnji sa američkom modnom kućom Proenza Schouler koju vodi dvojac modnih dizajnera – Džek Makolou i Lazaro Hernandez.Njih dvojica Lancome make-up kolekciji za ovu jesen dali su posebnu svežinu i izraženu individualističku viziju lepote.
Snažno, živopisno, sa jako naglašenim pigmentima… Upravo ovim rečima Džek Makolou i Lazaro Hernandez opisuju svoju kolekciju za Lancome.

– Nadahnuti bojom, u svoj njenoj snazi i slavi, želeli smo snažne nijanse i odvažne poteze. Duboko smo se zagledali u dela slikara kao što su Elsvort Keli i Karmen Erera koji su imali osoben pristup bojama i oblicima oštrih ivica – ističu dizajneri kuće Proenza Schouler koji su svoju odu kući Lancome započeli prerađujući njen dugovečni amblem – ružu. Ponovo isrctana, iznova promišljena i ponovo obojena u boji fuksije, narandžaste i jarko plave, ruža se preobražava u gotovo apstraktnu geometrijsku verziju polaznog cveta. I upravo kroz objektiv ove ponovo osmišljene ruže izrasta čitava ova kolekcija. Proizvodi su dizajnirani uz isti onaj inovativni duh koji krasi kompletan dizajn kuće Proenza Schouler, uz boju koja je u prvom planu. Ultra matirajuće formule omogućavaju grafičko blokiranje boje, dok se pigmentisanim olovkama postižu znatno prefinjeniji efekti. Svaka boja iskazuje individualni i snažan pečat, nadahnjujući ženu da se izdvoji i iskaže svoju osobenost i lični stil. 

Chroma Eye Palette je paleta od 10 boja, živahnih i prilagodljivih nijansi. Kremaste, u prahu teksturisane senke za oči izrazito su pigmentisane, omogućavajući moderan izgled smoky eye ili odvažnu punoću boja. Warm Chroma paleta dolazi u kutiji ukrašenoj ponovo osmišljenim motivom ruže sa bordo, bakarnim, praškastoružičastim, zlatnosmeđim nijansama i intenzivnim tonovima intenzivno plave. Cena: 7.082 din.

Lip Kajal Duo Chroma zapravo je dvostrani aplikator – na jednom kraju je olovka za usne i ultramatirajući karmin, a sa druge – satenski sjaj. Dostupan je u dve boje – smeđoj i ružičastoj varijanti boje kože. Ove dve teksture lako se mogu naneti u slojevima za postizanje svakodnevnog izgleda usana ili za dostizanje osobenog vizuelnog pečata. Cena: 3.423 din.

L’Absolu Rouge Chroma Lipstick – Kuća Proenza Schouler ponovo je osmislila već legendarni ruž kuće Lancôme – L’Absolu Rouge – dostupan u dve boje: tamnocrvenoj i bordo. Ove boje protkane su istim onim karakterističnim pečatom koji krasi beskompromisno odvažan, a opet prefinjen dizajn ove robne marke. Cena: 4.012 din.

Ombre Hypnose Kajal Chroma je nezaobilazni proizvod po modelu 4-u-1. Vodi vas put odvažnih očiju, uz sasvim jednostavan postupak. Neprozirna, kremasta formula olovke Ombre Hypnose Kajal Chroma može se koristiti kao ajlajner ili kajal olovka, ali je istovremeno i savršena senka za oči, za lako postizanje smokey eyes efekta ili živopisne nanose boja. Ombre Hypnôse Kajal Chroma dolazi u dve intenzivne, izrazito pigmentisane nijanse – crnoj i petrolejplavoj. Cena: 3.423 din.

Foto: press, @lancomeofficial