“Sećanja iz Italije”: Prvi igrani film na biskopskom repertoaru u 2021. godini

film-secanja-iz-italije-Made-in-Italy

Film Sećanja iz Italije, debitantsko ostvarenje reditelja Džejmsa Darsija (James D’Arcy), sa svetski poznatim Lijamom Nisonom (Liam Neeson) i Majklom Ričardsonom u glavnim ulogama, biće prvi igrani film u 2021. godini na repertoarima domaćih bioskopa. “Sećanja iz Italije” je film u kojem Liam Nison igra sa svojim sinom Majklom Ričardsonom, a u bioskope stiže 7. januara 2021.

Putovanja kroz predele Toskane

Donekle sličan scenario bolne i istinite životne priče koji, proslavljeni irski glumac Lijam Nison i njegov sin Majkl Ričardson oživljavaju i prenose na veliko, bioskopsko platno, tumačeći u filmu “Sećanja iz Italije” (Made in Italy) upravo uloge koje su im podarene i u stvarnom životu, vodi nas kroz predele Toskane gde problematični sin Džek insistira da otac udovac proda porodičnu vilu. Boemski umetnik putuje iz Londona u Italiju kako bi prodao kuću koju je nasledio od pokojne supruge. Društvo mu pravi otuđeni sin, a putovanje će biti idealno vreme da porade na svom porodičnom odnosu.

Za filmskog partnera odabran sin

Kada je scenario filma “Sećanja iz Italije” dospeo u ruke Lijama Nisona, u kom je predviđeno da tumači oca mladog sina u svojim dvadesetim i koji je još kao dete ostao bez majke, siguran je bio da je za ulogu filmskog naslednika upravo pogodan njegov sin, glumac Majkl Ričardson.

– Nisam imao izbora.  Pročitao sam scenario i shvatio kako postoji paralela između naših života i same priče. Ima nešto zanimljivo u vezi sa tim. Na neki način odata je počast mojoj majci – rekao je mladi Majkl u jednom od intervjua o filmu. Poznat po mnogim ulogama, Lijama Nisona pamtimo svakako po nagrađivanom filmu Stivena Spilberga “Šindlerova lista” koja je Nisonu donela nominaciju za nagradu Oskar, za glavnu mušku ulogu. U ostalim ulogama igraju Jolanda Ketl (Yolanda Kettle), Lindsi Dankan (Lindsay Duncan), Souad Faress i dr.

film-secanja-iz-italije-Made-in-Italy-

Foto: press