ŠIROM SVETA, ALI I KOD NAS POČINJE NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE U SVETU

Već treću godinu zaredom Italija organizuje Nedelju italijanske kuhinje u svetu u okviru koje će se održati više od 1.000 događanja u njihovih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava. Treće izdanje Nedelje italijanske kuhinje u svetu održaće se i u Srbiji – u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici, u periodu od 19. do 25. novembra 2018.
Tema ovogodišnjeg izdanja biće “mediteranska ishrana” koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu. U Srbiji, Nedelju italijanske kuhinje u svetu organizuje Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (IIC), Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu (ICE), Komorom italijansko-srpskih privrednika (CCIS), Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji (Confindustria Serbia), Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Kulturnim centrom Piazza Italia iz Subotice, uz podršku srpskih i italijanskih kompanija.
Među brojnim dešavanjima, održaće se seminari o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća uglednih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase. Takođe, 28 restorana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici u ponudi će imati italijanske menije posebno namenjene svojim gostima.
Foto: Unsplash