ŠMIZLA SLAVI ROĐENDAN: ČETVRT VEKA NAJSTARIJE VINTAGE RADNJE U BEOGRADU

Ljubitelji nesvakidašnje mode imaju svoje omiljeno sastajalište u Beogradu – najstariju vintidž prodavnicu, čuvenu Šmizlu, svojevrsnu modnu starinarnicu nalik Aladinovoj pećini u kojoj ćete pronaći jedinstven izbor naočara za sunce i ramova iz raznih epoha, odeću iz 30, 50, 70. i  80. godina prošlog veka, gomilu ploča, šešira, cipela, lampi, znački, rolšula, fotoaparata, razglednica, knjiga, nakita…

Za Šmizlu se kaže da je pravi modni rudnik za sve one koji su silom zalutali u 21. vek, za romantične i kreativne, za sanjare i one koji se ne zadovoljavaju masovnim trendovima. Tu možete da se obučete od glave do pete u jedinstvene, unikatne komade ili pronaći neki zanimiljivi detalj. Možete skoknuti u neku od sada ponovo popularnih epoha po Levi’s farmerke, starke, martinke ili Polaroid fotoaparat. Tu su i panama ili žirado šeširi, grombi kaputi, rokerke, havajke, retro addidas trenerke kao i Toper i Yassa jakne, gramofoni za poneti, značke, reklame, posteri, leptirke, tregeri, kaiševi, opasači, pokoja uniforma, pilotske kape, koferi… Pored vintidž stvari u Šmizli možete pronaći i dva zanimljiva Beogradska brenda, Laniakea i Bulka.

Zapravo, sasvim je nemoguće nabrojati šaroliko Šmizlino blago tako da je najbolje da svratite na čaj i da se zabavite istražujući sami. Ove godine Šmizla slavi 25 godina od otvaranja i u toj četvrtvekovnoj istoriji promenila je šest adresa i sada se nalazi u Zmaja od Noćaja 14, na Dorćolu. Možete je posetiti od 12 do 20 sati, svakim danom osim nedelje.

Foto: press