SPREMNI ZA PRAZNIKE: STIGLA JE IKEA VINTER 2018 DEKORATIVNA KOLEKCIJA

Od ovog meseca u IKEA robnoj kući možete pronaći 4 nove kolekcije: ograničenu liniju Gratulera s predmetima iz 1970. i 1980. zatim Sjalvstandig, kolekciju Lustigt, a u prodaji je najveselija Vinter 2018 linija dekorativnih predmeta za božićne i novogodišnje praznike.
Ovog meseca Ikea predstavlja Gratulera odabrane raznobojne favorite iz 1970. i 1980. godina, a u decembru stižu minimalistički predmeti koji su obeležili 1990. i 2000. Ova ograničena kolekcija sastoji se od nameštaja, rasvete, posuđa i nekoliko detalja za dom, iz asortimana istorijskih Ikea predmeta koji su stekli kultni status.
– Neki od ovih proizvoda su vintage ikone – i danas su svuda prisutni. Još uvek kupujem Ikea proizvode na aukcijama i u second-hand radnjama i vidim ljude koji dele strast za istorijom i baštinom – izjavila je Karin Gustavsson, kreativna direktorka u kompaniji.
Polazna tačka za sve Ikea linije namenjene igri je znanje o tome koliko igranje može pozitivno uticati na decu, ali i odrasle, i koliko zaista doprinosi boljem svakodnevnom životu. Ograničena kolekcija Lustig posvećena je igri i dece i odraslih. To je kolekcija u kojoj će svako naći nešto za sebe – papire za bojenje, slagalice, konop za preskakanje s led svetlom, set za tkanje, igra boćanja – i još mnogo toga.Sjalvstandig je ograničena kolekcija proizvoda koji ljude oslobađaju ustaljenih konvencija u domovima. Izvorno inspirisani “hackingom” i pristupom „uradi sam”, proizvodi su dizajnirani i proizvedeni s namerom da ih vlasnici učine jedinstvenim i sopstvenim.
– Zaronili smo u temu kreativnosti i nastojali da sagledamo šta znači biti buntovan i nezavisan kad govorimo o nameštaju i detaljima za dom. Takođe smo istražili kako omogućiti ljudima da menjaju, igraju se i nadograđuju ono što smo napravili – objašnjava Maria O’Brian, kreativna direktorka u kompaniji Ikea. Istraživanje dizajnerskog tima rezultiralo je kolekcijom snažne estetike, intenzivnih boja i upečatljivih uzoraka, poput metalne stolice u losos-ružičastoj boji ili sunčano-žutog konusnog jastuka. Modularni tepih, neobični jastuci ili nožice za nameštaj koje se mogu nadograđivati i oblikovati po vlastitom nahođenju samo su neki od rezultata ovog znatiželjnog dizajnerskog eksperimentisanja.

Set od 3 metalne kutije sa poklopcem, 699 din. Set od 6 platnenih ukrasa (srce, zvezdica), 699 din.

Dolazak zime i božićnih i novogodišnjih praznika Ikea tradicionalno obeležava novom Vinter 2018 kolekcijom. I ove, kao i prethodnih, Ikea je pripremila niz detalja koji će pomoći da se pripremite za opuštajuće druženje u toplom domu tokom hladnih dana i da intenzivno uživate u božićnim i novogodišnjim praznicima.
Vinter 2018 kolekcija nudi sve što vam treba za bajkovite praznike: detalje za sto, adekvatnu rasvetu, kutije za poklone i ukrasne papire, dekoracije za jelku, cveće, pa čak i same novogodšnje jelke.

Viseći ukrasi, set od 4 kom, 399 din.

Dva viseća ukrasa, 1.299 din. Zlatna saksija, 449 din. Ukrasni jastuk, 1.499 din.

Ukrasne pečurkice, 1.299 din. Metalna kutija, 99 din.Pleh za pečenje, 799 din.

Jabuka mirisna sveća (jabuka, cimet), 299 din. Set od 2 metalne kutije, 999 din.

Ukrasne kašičice, 4 kom, 799 din.

 

Foto: Ikea