THE BEAUTIFUL MIND SERIES: PARFEMI INSPIRISANI KREATIVNIM I INTELIGENTNIM ŽENAMA

The Beautiful Mind Series mirise kreirao je Geza Schoen, parfimer koji stoji i iza brenda Escentric Molecules, a dva parfema iz ove kolekcije – Volume 1 Intelligence & Fantasy i Volume 2 Precision & Grace, od sada možete naći i kod nas, u beogradskoj parfimeriji L’Atelier.

Frustriran besmislenim mirisima slavnih, Geza Schoen odlučio je da napravi seriju mirisa inspirisanih kreativnim i inteligentnim ženama. Tako je The Beautiful Mind Series Volume 1 Intelligence & Fantasy kreiran u saradnji sa Christiane Stenger, najmlađim svetskim šampionom u pamćenju (Grandmaster Memory). The Beautiful Mind Series Volume 2 Precision & Grace nastao je u saradnji sa Polinom Semionovom, svetski poznatom klasičnom balerinom.
Geza Schoen smatra da je memorija beskonačna, i ništa je ne dodiruje tako snažno kao miris. Zahvaljujući vezi između mirisa i sećanja možemo da proživljavamo uspomene toliko intenzivno da ćemo imati osećaj da zapravo ponovo proživljavamo samo iskustvo.

 

The Beautiful Mind Series Volume 1 Intelligence & Fantasy parfem je mek i ultraženstven, ali sa kristalno čistom svežinom i transparentnošću. Otvara se blistavim visokim notama bergamota, ružičastog bibera, pupoljaka magnolije i hediona, cvetajući u srce egzotične tiare absolue. Tiare je gardenija poreklom sa Tahitija, retko korišćena u parfimeriji zbog previsokih troškova, a drydown (poslednja faza u razvijanju mirisa) je čaroban i senzualan miks sandalovine, kedra i laganog mošusa. Pakovanje za Intellligence & Fantasy prikaz je mreže neuronskih veza koje eksplodiraju u život kada se pamćenje formira u mozgu. S obzirom na to da miris izaziva emotivne uspomene za svaki parfem možemo reći da je “sećanje upakovano u bočicu”.

The Beautiful Mind Series Volume Volume 2 Precision & Grace izražava lakoću, kao tankoća tkanine za kostim klasične balerine, a zatim i toplinu tela dok pleše. Precision & Grace pravi je balans voćnih nota i puderastih cvetova. Prva nota je nota sočne kruške sa laganim, živahnim bergamotom i mandarinom. Srednje note su neobičan voćno-cvetni akord jasmina sa šljivom, zajedno sa prozračnim cvetovima kao što su mimoza, frezija i osmantus. Drydown je baršunasti mošus. Dizajn pakovanja predstavlja mrežu neuralnih puteva koji se osvetljavaju u mozgu plesača. Impulsi boje odražavaju tok plesa, kao skener pokreta i ujedno predstavljaju slobodu i radost plesača.
Cena: 19.200 dinara (100ml).

Foto: press