TRI NAGRADE ZA KREATIVNI TIM GRUPE VIASAT WORLD

Medijska kompanija Viasat World dobila je tri prestižne nagrade na 20. međunarodnoj dodeli Eyes & Ears Awards (“Oči i uši”) – čime se odaje priznanje izuzetnim postignućima u dizajnu, promociji, digitalnim i ukrštenim medijskim kampanjama. Na svečanosti održanoj u Minhenu, kompaniji Viasat World dodeljena je prva nagrada u kategoriji “Najbolji dizajn u štampanom ili poster-reklamiranju” za kampanju koja je podržala dokumentarnu seriju “Priča o Evropi” (The Story of Europe – Viasat History). Kreativnom timu “Priče o Evropi” dodeljena je i druga nagrada, za kategoriju “Najbolji programski spot: kulturni i dokumentarni program”, a takođe i druga nagrada za identifikacioni prikaz kanala Epic Drama u sekciji “Najbolja 2D/3D animacija”.
Pol Evans, vođa kreativnog tima grupe Viasat World, nadgleda tim koji stoji iza pobedničkih kampanja i ovim povodom je izjavio:

“Oduševljeni smo što smo osvojili tri nagrade na dodeli Eyes & Ears, koje se nadovezuju na dve prošlogodišnje. To je potvrda izvanrednog kreativnog sadržaja koji produciramo u vrlo konkurentnom okruženju. Ponosimo se time što smo neprestano jedan od najboljih timova u industriji sa istaknutim kreativnim kampanjama, koje stalno teže da podignu nivo kvaliteta. Visoka priznanja u ove tri kategorije ukazuju na posvećenost da naše brendove i sadržaje što više približimo publici.”
U saradnji sa produkcijskim partnerom “Found Studio”, kreativni tim grupe Viasat World znao je da je za pokretanje Priče o Evropi, epske serije o milenijumu ljudske istorije u Evropi, na kanalu Viasat History bio potreban privlačan, kinematografski i umno izazovan pristup. Od početnog stanovišta da je Evropa više skup ideja nego sam kontinent, tim je razvio koncept istraživanja dveju sučeljenih tema kroz različite figure iz evropske istorije, koje su spajali na jedinstven i neočekivan način koristeći “kincugi” – staru japansku umetnost restauriranja keramike. Žiri “Očiju i ušiju” je koncept studija “Found Studio” opisao kao “veoma upečatljiv, umno-izazovan i moderan”, a studio ga je oživeo u svom spotu putem neverovatne animacije kojoj je “Echoic” podario poseban dizajn zvuka.

Kratki identifikacioni prikaz kanala Epic Drama, koji je dobio drugu nagradu u kategoriji “Najbolja 2D/3D animacija”, takođe je zamisao domaćeg kreativnog tima grupe Viasat World, uz producentsku podršku dizajnerskog i filmskog studija “Weareseventeen”. Tim je želeo da publika na novom kanalu vidi kako drama postaje epska, a identifikacioni prikazi morali su da prevaziđu čisto vizuelni prikaz kako bi se našli u srcu brenda, dok je pripovedanje bilo ključno u procesu dizajniranja. Detaljna i slikovita 3D animacija, kroz bogatu teksturu isprepletenu sa insertima nerastumačenih scena, publiku vodi na zanimljivo putovanje i omogućava gledaocima da sami prave veze i stvaraju sopstvenu priču. Snimanje nije ograničeno na jedan vremenski period – priziva opšte dramsko raspoloženje putem kompozicije, muzike i dizajna zvuka – i ide od mračnije, misaone prirode rata do napete misterije zločina i delikatne čežnje romanse.

Foto: press