U BIOSKOPE STIŽE FILM “IZVANREDAN ŽIVOT DEJVIDA KOPERFILDA”

 film-IZVANREDAN-ZIVOT-DEJVIDA-KOPERFILDA

Od britanskog reditelja Armanda Janučija u bioskope stiže najnovija adaptacija romana čuvenog klasika Čarlsa Dikensa Izvanredan život Dejvida Koperfilda. Ljubitelji dobre drame i britanske komedije, od 1. oktobra moći će da pogledaju ovaj film koji je okupio poznatu ekipu glumaca – od oskarovke Tilde Svinton i Pitera Kapaldija, preko voljenog Hjua Lorija, do mladog Deva Patela koji tumači naslovni lik, Dejvida Koperfilda.
Film prati Koperfildovo putovanje kroz haotičan svet u kom pokušava da pronađe svoje mesto. Od nesrećnog detinjstva do otkrića talenta za pripovedanjem i pisanjem njegovo putovanje naizgled je smešno i tragično, ali uvek puno boja, života i humanosti.
– To je putovanje kroz život, priča o tome kako pokušava da pronađe svoj put – rekao je glavni glumac Patel o svom liku, a prodirući kroz masivno literarno delo koscenarista Sajmon Blekvel i reditelj Januči, koji su već zajedno radili na filmu In the Loop, stavili su akcenat na komediju.
Čarsl Dikens govorio je da mu je to jedna od najdražih knjiga, a roman se prvi put pojavio sredinom 19 veka, kao autobiografski prikaz.

Foto: press