UMESTO U AVGUSTU TREĆI DUNAV FILM FEST ODRŽAĆE SE U SEPTEMBRU

Umesto planiranog termina od 14. do 19. avgusta, treće izdanje Dunav film Festa održaće se od 11. do 16. septembra 2020. godine u Smederevu.  Kao i prethodnih godina Dunav Film Fest će i ove godine premijerno prikazati najznačajnija ostvarenja podunavske kinematografije. Publika će pod vedrim nebom ponovo moći da uživa u više od 30 filmskih ostvarenja podeljenih u četiri programske celine, na četiri atraktivne lokacije u Smederevu.
Treće izdanje festivala obeležiće zapažena ostvarenja velikih festivala, nagrađivani i filmovi priznatih reditelja, kao i filmovi mladih autora čije karijere su tek na početku. Ove godine festival je takmičarskog karaktera i žiri festivala činiće relevantni filmski radnici koji će dodeliti nagradu „Dunavska lađa“ za najbolji film u takmičarskoj selekciji.
Tokom šest festivalskih dana „Dunav Film Fest“ će odgovoriti na različita interesovanja publike, a glavna lokacija festivala i ove godine biće Mali grad Smederevske Tvrđave, dok će publika i dalje uživati na već poznatim lokacijama poput broda Pristan kod Dunavskog parka, Platoa kod Кarađorđevog duda i u Centru za kulturu Smederevo.
Program festivala kao i ostale informacije biće naknadno objavljene na sajtu dunavfilmfest.rs

Foto: press