VICHY DERCOS MICRO PEEL: PILING ŠAMPON PROTIV MASNE PERUTI

Vichy Dercos dermokozmetička ekspertiza za zdrav izgled i lepotu kose predstavlja inovaciju Dercos Micro Peel – šampon koji eliminiše lepljivu masnu perut. Kombinacijom pet ključnih aktivnih sastojaka Dercos Micro Peel uklanja ljuspice peruti, čak i one koje se vrlo čvrsto drže, a pritom umiruje vlasište ojačavajući kosu. Nakon nedelju dana upotrebe perut je smanjena, svrab je manje učestao, a kosa se sporije masti. Stres, frustracija i brzi životni tempo uzrokuju opadanje kvaliteta života, a sve to može biti povezano sa nastankom peruti, problemom od kog pati svaki drugi muškarac i jedna od četiri žene.
Baš poput kože na drugim delovima tela, tako se i koža vlasišta postepeno ljušti kako bi nove, zdrave ćelije mogle da zauzmu svoje mesto. Kada obnova ćelija izmakne kontroli, one se gomilaju na površini glave i formiraju naslage poznate kao perut. Ko je jedan od krivaca? Malasezzia, vrsta gljivice koja se hrani sebumom i skvalen iz njega pretvara u peroksid. Koža tada pokreće svoj odbrambeni mehanizam i počinje intenzivno da se ljušti . Kada dođe do prekomerne proizvodnje sebuma, kao u slučaju masnog vlasišta, perut se više ne nakuplja na ramenima, već ostaje zalepljena za vlasište. Vremenom se na vlasištu stvara sloj koji otežava situaciju i koji se teško odstranjuje.

Ljudi koji pate od problema masne i lepljive peruti često se muče da pronađu rešenje. To je bio razlog da Dercos osmisli Micro Peel, svoj prvi piling šampon koji uklanja čestice sa vlasišta i reguliše proces deskvamacije, odnosno ljuštenja gornjih slojeva epidermisa. Dercos novitet smanjuje broj ljuskica peruti na samom izvoru problema zahvaljujući kombinovanom delovanju koktela svojih aktivnih sastojaka. Njegova formula za čišćenje prilagođena masnoj kosi eliminiše nečistoće, brinući se usput i o vlaknima kose. Oslobođeno viška sebuma i peruti, vlasište dobija zdrav izgled. Kosa ponovo dobija na volumenu, mekoći i prozračnosti. Dramatično efikasno delovanje od 360° vidljivo je već posle prve nedelje upotrebe i traje do četiri nedelje od poslednjeg korišćenja.
Odabrani Dercos sastojci sa dejstvom od vlasišta pa sve do vrhova su: pirokton olamin [1%] koji zaustavlja stvaranje peruti na izvoru, eksfolijativni trojac – salicilna kiselina [1,3%], LHA i prah semena kajsije, zadužen za čišćenje vlasišta i regulaciju deskvamacije, dok glicerol [2%], vitamin PP i polimeri za negu pružaju zaštitu vlaknima kose. Inovativna gel tekstura zelene boje razvija finu i laganu penu koja ostavlja osećaj svežine i zahvaljujući delovanju navedenih aktivnih sastojaka čini kosu mekom, laganom i lakom za oblikovanje. Ovaj piling-šampon je upečatljivog, svežeg mirisa drvenastih notama čempresa pomešanim s aromama kože i lišaja i mentola, a tekstura sadrži fine, sitne granulice koje pospešuju piling kože glave.
Način upotrebe: vrhom tube naneti šampon na vlasište, nežno masirati kako bi se perut odvojila od vlasišta pa zatim naneti šampon na vrhove. Ostaviti da deluje tri minuta pa snažno isprati. Cena za 200ml, 1.567 din.

Foto: press