ZA LICE BEZ FLEKA: STIGLA JE NOVA EUCERIN ANTI-PIGMENT LINIJA

Većina žena se u nekom periodu života suočava sa pojavom tamnih fleka na licu, tj. sa problemom hiperpigmentacije koji nije samo estetske prirode, već utiče i na samopouzdanje. Nakon 10 godina istraživanja, Eucerin donosi novo rešenje za postizanje ujednačenog i blistavog tena – liniju Eucerin Anti-pigment preparata. Kolekcija obuhvata preparate za kompletnu negu kože sklone pojavi hiperpigmentacija, a osnovni sastojak ove linije je Tiаmidol – visoko efikasan, koji deluje u korenu pojave problema.
Tokom desetogodišnjeg istraživanja, Eucerin istraživački centar testirao je skoro 50.000 supstanci, a rezultati su pokazali da Tiamidol daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju hiperpigmentacija i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, jer deluje na uzrok, a ne na posledicu!
Inače, fleke na koži nastaju neujednačenom distribucijom melanina, pigmenta kože od kog zavisi i da li ćemo imati tamniji ili svetliji ten. Kao prirodan UV filter, melanin je odgovoran i za zaštitu kože od UV zraka. Neujadnačena raspodela melanina, do koje može dovesti niz uzroka, manifestuje se na koži kao pojava fleka različitih veličina i oblika.
Naravno, najveći neprijatelj ujednačenog tena je sunce. Neograničeno i nezaštićeno izlaganje UV zracima najčešći je uzrok pojave hiperpigmentacija i često je prate i faze hormonskih promena, javlja se u trudnoću ili u menopauzi, ali i kao posledica dugogodišnje korišćenja kontraceptivnih pilula. Zato od fleka na koži često pate i mlade devojke. Pored toga, tamne fleke, koje narušavaju lepotu tena, često su uzrokovane i upalnim procesima kao što su psorijaza, ekcemi i akne, a nastaju i kao posledica alergijskih reakcija na lekove, laserskih procedura, pa i laserske epilacije.
Tiamidol, osnovni sastojak Eucerin Anti- pigment linije jedinstvena je supstanca koja deluje u korenu ovog problema – smanjuje poroizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju, ujednačavajući ten i sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje.

Koncept kompletne nege koji pruža Eucerin Anti-pigment linija podrazumeva dnevnu i noćnu kremu, kao i korektor za ciljano nanošenje.
Dnevna krema sadrži SPF 30 i obezbeđuje koži visoku zaštitu od UV zračenja tokom cele godine, sprečavajući ponovno pojavljivanje hiperpigmentacija. Cena: 2.537 din.
Noćna krema obogaćana je dekspantenolom, koji tokom noći koži pruža neopodnu regeneraciju. Cena: 2.537 din.
Korektor za ciljano nanošenje omogućava negu i borbu protiv fleka tačno na onim delovima kože koji su zahvaćeni hiperpigmentacijom. Cena: 1.590 din.
Redovna upotreba preparata iz Eucerin Anti-pigment linije, klinički i dermаtološki dokаzаno, umanjuje hiperpigmentacije, sprečava njihovo ponovno pojavljivanje i čini ten ujednačenim i blistavim.

Foto: press