BEAUTY RADIONICA: KAKO SVE MOŽETE KORISTITI WELEDA SKIN FOOD KREME

Weleda Skin Food od skoro je postala kolekcija jer je čuvena Skin Food krema za ruke, telo i lice, čija se formula ne menja čitavih 90. godina, dobila još dva “bratića” – buter za telo i balzam za usne. Kada se govori o Weleda Skin Food proizvodima prva asocijacija na njih mnogima je – zima, vreme za ishranu i čuvanje kože od hladnog vazduha, isušivanja i pucanja.

Međutim, na jednom tipično ženskom druženju koje je organizovao tim Weleda Srbija, saznali smo, probali i zabeleželi još poneki “beauty tips”. Na Weleda radionici, internacionalni Weleda trener Renata Fusillo, pokazala nam je kako sve možemo da iskoristimo dobrobit Skin Food krema u kojima se na tradicionalan način mešaju biljna ulja, voskovi, ekstrakti, lanolin i pčelinji vosak.
Kao u pravom beauty salonu kose smo svezali belim frotirskim trakama, šminku skinuli Weleda penom za čišćenje lica ili osvežavajućim tonikom od ruzmarina, i od Renate na poklon dobili divne Weleda četke za nanošenje maski za lice. Maske nismo imali, a nisu nam ni trebale jer smo na lice, u debelom, baš bogatom sloju naneli Skin Food kremu. Ako vam ovo izgleda kao “previše teška” varijante maske za lice – morate lično da se razuverite, jer mi jesmo. Posebno mi sa masnom kožom! Bez obzira na tip kože, bilo da je suva, normalna ili masna, Skin Food krema se zbog svog brzoupijajućeg svojstva pokazala kao idealna maska za buđenje i dobru “večeru” kože jednog hladnog februarskog dana.
Da bi maska “odradila svoje” prešli smo na drugi tretman. U toplu kupku, sa nekom od Weleda gelova za tuširanje, zaronili smo ruke/šake. Nakon nekoliko minuta ruke smo osušili, dobro ih namazali Skin Food buterom za telo, a zatim se elegantno uvukli u bele pamučne rukavice. Ovo vam je svakako poznat način revizalizacije kože ruku. Da bi se koža što duže hranila, ovog puta prirodnim sastojcima iz Weleda formula, preporuka uvek glasi – držite rukavice dok gledate film, odmarate, spavate, čitate knjigu…
Treći deo ovog divnog Skin Food rituala bio je nanošenje zagrejanog frotirskog peškira na lice kako bi se ubrzala cirkulaciju, otvorile pore i pomoglo koži da diše. Iako nam je napomenuto da sa sobom ponesemo šminku jer ćemo je tokom radionice skinuti, nisam primetila da je iko taj zdravi “extra glow” na licu želeo da prekrije puderom, bez obzira na sve nepravilnosti koje se njime uvek skrivaju. I tako “sjajne” sa nahranjenom kožom, i same smo se počastile nekim finim zalogajima, sa Reantom pričali o jednom novom Weleda projektu, a uz ženske priče desio se i poneki selfie.

Foto: svi po malo 😉