ZA SVAKI LETNJI DAN: MODELI PRISTIGLI SA FRANCUSKE RIVIJERE

Jacquemus je za ovo leto dizajnirao Le Baci kožnu torbu, ne veliku, već baš predimenzioniranu torbu, zamišljajući pri tome ženu koja je nosi sa sobom tokom celog dana na plaži, po francuskoj rivijeri. Inspiraciju je našao u senzualnim damama sa plaže i odlučio da jednu taorbu od slame pretvori u modni detalj od kože, jedan pravi luksuzni detalj. Prevelikom je čine duge rese koje torbi daju bohemian modnu notu.
Gledajući šta rade svetski kretaori, dizajnerski tim modnog brenda Mango ponudio nam je veoma slične, ali mnogo pristupačnije verzije letnjih torbi, nalik letnjim cegerima ili torbama za plažu.

Prva je, po dizajnu, veoma slična Jacquemus modelu, dimenzija 60x36x47cm, sa kratkim drškama, dekorativnim dugim resama i postavom od pamuka. Izrađena je od mešavine poliestera i pamuka (70% poliester i 30% pamuk). Cena: 8.990 din.Druga je okrugla, sa dugim resama i kratkom drvenom ručkom. Napravljena je od miksa materijala – 70% poliester i 30% pamuk, a unutrašnjost je postavljena pamučnim platnom. Cena 7.990 din.

Treća je handmade izrade, okrugla, obrubljena dugim resama, takođe. Ovaj model izrađen je od 100% rafije, dimenzija 40x40x12cm, a postava je od pamuka i poliestera. Zatvara se magnetnom kopčom. Cena: 3.490 din.

 

Foto: Mango