ZABLISTAJ: NAJFINIJIM HAJLAJTERIMA ISTAKNITE 5 KLJUČNIH TAČAKA NA LICU

Oni, uz pomoć najfinijih mikročestica, reflektuju svetlost na licu stvarajući tako percepciju dubine i uglova, a tokom protekle decenije hajlajteri su postali najpopularnija make-up kategorija koja je zabeležila najveći porast u prodaji, ali i u raznovrsnim tehnikama nanošenja. Ključne “mete” koje hajlajterom treba istaći na licu su: jagodična kost, unutrašnji uglovi očiju, vrh nosa, Cupid’s bow tj. srcoliki vrh ivica gornje usne, obrve (donji deo tik uz dlačice) ka spoljašnjem uglu oka i vrh brade. Osim na lice, hajlajterom možete istaći i naglasiti i druge delove tela kao što su ramena ili dekolte.
Obično se nanose tzv. fen četkicom (lepezastom), a u zavisnosti od teksture možete ih sjedinjavati sa podlogom na koži i pomoću prstiju ili bjutiblenderom. Važno je samo da ne preterujete i od svog lica ne napravite “zlatnu masku”, već hajlajter nanesite u onim količinama koje će izgledati prirodno, dovoljno je da samo naglasite prirodnu blistavost kože. Odabrali smo neke drogerijske i neke malo luksuznije varijante hajlajtera dostupnih nam u našim radnjama. Po ceni se dosta razlikuju, ali to ne znači i po kvalitetu jer sve veći broj drogerijskih brendova ima odlične teksture kojima ćete sigurno biti zadovoljni. Ako se dvoumite – evo male pomoći – od jeftinijih odličan je Wet & Wild, a od ovih malo skupljih sa Becca hajlajterima ne možete da pogrešite. Shiny shopping!

BOBBI BROWN Brick Shimmer, 6.900 din.

MAYBELLINE Master Chrome Metallic Highlighter, 999 din.

BECCA Ocean Jewels Highlighter Palette, 6.690 din.

LANCOME Custom Strobing Drop, 4.139 din.SEPHORA Shimmering Powder 2.020 din. (Cena bez sniženja)!

CHANEL Les Beiges Healthy Glow Luminous Multi-Colour Powder, 6.890 din.Wet & Wild Megaglo Highlighting Powder, 329 din. (dm drogerije, trenutno na sniženju!) 

BECCA Glow On The Go set tečnog i kompaktnog hajlajtera, 2.400 din. 

Foto: press, @bobbibrown