ZARA PREDSTAVLJA RASKOŠNU KOLEKCIJU ZA JESEN 2018.

Priznajemo, Zara kampanja za jesen-zimu 2018/2019 izgleda perfektno, za šta su zaslužni čitavi timovi dizajnera, angažovani top modeli, stilista Karl Templer i naravno – vrhunski njujorški modni fotograf Steven Meisel kome je poverena fotografija. Po svemu sudeći, Zara nas polako uvodi u jednu barokno-raskošnu jesen kojom dominiraju tamne, prigušene jesenje boje, raskošni materijali poput pliša, svile, veštačkog krzna i kože, bogat zlatni vez, novi motivi poput znakova sa karata za igru, velike, upečtaljive metalne kopče optočene raznobojnim ukrasnim kamenjem na širokim kaiševima, torbama i cipelama. Romantična mašna oko vrata je neizbežan detalj, baš kao i marama na glavi.
Midi i maksi haljine u vidu tunike uglavnom se pojavljuju u crnoj ili burgundi nijansi, a u istim tonovima može se naći i trodelno plišano odelo. Košulje i drugi detalji od svile prave fini balans između teških zimskih materijala, a printovi iz kartaških igara – pik, tref, karo i srce – čitavoj kolekciju daju poseban šmek.
Uticaj mode s početka 1970. pa na dalje vidi se na detaljima poput čizama sa visokom platformom i nitnama, mnogo metalnih detalja, zmijska koža, puno nakita…
Ovoj vrhunskoj kampanji doprineli su i kreativni direktor Fabien Baron, kao i modeli: Meghan Collison, Lexi Boling, Kris Grikaite, Blesnya Minher, Julia Nobis, Karolin Wolter i Fei Fei Sun.

Foto: Steven Meisel