ŽILIJET BINOŠ U FRANCUSKOJ KOMEDIJI O NEZAUSTAVLJIVOJ DIGITALNOJ REVOLUCIJI

Francusku glumicu Žilijet Binoš, dobitnicu nagrade Oskar, možete gledati u najnovijoj komediji Dvostruki životi, reditelja Olivija Asajasa. Film dočarava priču o nezaustavljivoj digitalnoj revoluciji i sve prisutnoj strepnji o njenom dalje razvoju. Pravi paralelu između mladih generacija, koje nisu spremne da se odreknu svih izazova najnovijih tehnologija, i one starije generacije koja i dalje prihvata klasičnu literaturu i izdavačku delatnost. Stariji veruju da ona nikada neće utihnuti, a modernost vide samo kao egzistencijalnu pretnju.
Novi film s Žilijet Binoš u glavnoj ulozi potpuna je fikcija, izmišljena drama čiji naslov “Dvostruki životi” ima i dvostruko značenje. Priča prati uspešnog pariskog izdavača Alana, koji se trudi da se prilagodi digitalnoj revoluciji te se dvoumi oko ideje objavljivanja najnovijeg rukopisa svog dugogodišnjeg prijatelja. Leonardo, boemski pisac, u rukama ima još jedan rukopis – autofikciju o aferi sa slavnom ličnošću. Dok se bore sa krizom srednjih godina, tehnološkim promenama i odnosima sa svojim ženama, obojica padaju u probleme mnogo veće nego što im se čini.
U ostalim ulogama našli su se i Gijom Kane (Guillaume Canet), Vensan Makenj (Vincent Macaigne), Krista Tere (Christa Theret), Nora Hamzavi (Nora Hamzawi) i drugi.

Foto: press