ZIMMERMANN RESORT 2019: SOFISTICIRANA ŽENSTVENOST I STRAST PREMA DETALJIMA

Sofisticirana ženstvenost, izrazita strast prema detaljima, bojama i dezenima ono je po čemu je australijski modna linija Zimmermann danas postala prepoznatljiva. Brend su 1991. godine osnovale sestre Nicky i Simone Zimmermann. Nicky je dizajnirala haljine i prvo ih prodavala na čuvenom Paddington marketu, koji je osnovan kao podrška lokalnom modnom i kreativnom biznisu, a na kome su mogle da se nađu najzanimljivije modne rukotvorine, detalji, asesoari… Paddington market, nalazi se u istoimenom australijskom gradu, a otvaren je svake subote od 10 sati ujutru. Prodaja na ovoj pijaci svakom kreatoru bio je, iz prve ruke, najbolji pokazatelj kako ljudi reaguju na njihov brend. Kada su u Vogue Australia dobile dve strane sa njihovim kreacijam, posao je naglo počeo da se uvećava, a porudžbine postale sve učestalije. Sledeći korak bio je otvaranje male radnje u Darlinghurstu.


Prepoznatljive Zimmermman haljine danas možete videti po instagramu i ostalim mrežama, na svakoj svetski poznatoj influenserki. Samo ukucajte #zimmermann i videćete šta se krije iza ovog brenda.
Modni fotograf Benny Horne zaslužan je za izgled Zimmermann Resort 2019 look book u kome su kao modeli angažovane Sanne Vloet, Anja Leuenberger i Ana Arto. Stajling je poveren Romy Frydman, frizure su delo Alfie Sackett a make-up je radila Jodie Boland (See Management).

Foto: Benny Horne  Izvor: https://www.designscene.net/2018/07/zimmermann-resort-2019.html