TREŠNJACRNE LAKOVANE USNE: KAKO JE NASTAO MAKEUP LOOK ZA CHANEL CRUISE SHOW 2019/20

Chanel 2019/20 Cruise Show nedavno održan u Parizu, tradicionalno, u zdanju Grand Palaice, pretvoreno u železničku stanicu, bio je neka vrsta poruke Virginie Viard, kreativne direktorke koja je nasledila Karla Lagerfelda, da kuća Chanel od sada kreće nekim novim putem.
Cruise show je takoreći prva samostalna kolekcija Virginie Viard, vidno feminizirana u odnosu Karlove glamurzno-masculine-drske kreacije. Virginie je akcenat stavila na mašne, posebno one XL dimenzija, ali i jake boje.
Make-up je za modele osmislila Lucia Pika, kreativna makeup i direktorka boja kuće Chanel. Upitana šta joj bila inspiracija za makeup i kakva uputstva je dobila od Virginie Viard, Pika je odgovorila:
– Primetila sam mnogo elemenata crne u kolekciji koju je dizajnirala Virgine, bilo da je reč o čipki ili o pantalonama. Zato sam usta obojila crnom. Oko dvadesetak devojaka ima te sjajne višnjacrno usne. Lak crne usne sačuvala sam na samo nekoliko modela, kao element iznenađenja, a takođe i zato što su išle sa nekim od karaktera devojaka i sa odećom. Mislim da je to detalj koji vam pomaže da se izrazite.

Kompletnu šminku kreiranu za reviju Chanel 2019/20 Cruise, po rečima Lucija Pike, odražava duh 90-ih godina, u kome se prepoznaju i momenti tipični za heroine 20-ih godina XX veka. Koža je zdrava, negovana, prirodno blistava, a sjajna crna usta i lagane konture podsetiće vas na žene-heroine.
Efekat crnih, sjajnih usana Pika je postigla tehnikom slaganja slojeva, a najvažniji trik je nega, odnosno slojevi ispod ruževa i sjajeva koju pomažu da se sjaj sačuva što duže. Prvo je krostila olovku za usne, pa ruž burgundi boje, i na kraju je dodala trešnjacrni sjaj za usne Rouge Coco Gloss Lakue Noir za efekat laka na usnama, koji izdvaja kao najomiljeniji proizvod od svih koje je koristila za makeup lookove.

Foto: CHANEL press/ Benoît Peverelli