Elegantne salonke – povratak najseksipilinije siluete

Salonke su ponovo u modi i hvala svim modnim magovima koji su shvatili da bez tog elegantnog detalja na ženi ne može da prođe ova sezona jesen/zima 2023. Povratak salonke najavila je njihova sveprisutnost na modnim pistama kada su predstavljeni modni trendovi za poslednji kvartal 2023. godine.

salonke jesen zima 2023

Klasične i elegantne salonke su uvek najseksipilnije

Već godinama su salonke bile skrajnute iz modne ponude. Doduše, bilo je opravdanja za to s obzirom na to da smo 2020. godinu započeli na sasvim neočekivan način. Svet je ostao zatvoren po kućama, malo se izlazilo, obustavljen je život i sva dešavanja u njemu. I zaista, kome je u sred pandemije bilo do salonki. Zamenila ih je udobna casual obuća u kojoj se na brzinu moglo skoknuti do prodavnice ili u kratkotrajnu šetnju oko kuće. I taj trenutak vladavine praktične obuće trajao je gotovo dve godine. A onda su se ponovo vratile one – elegantne salonke. U očima dizajnera poput JW Andersona one su dobile skulpturalni vizelni identitet – zlatnu štiklu u obliku slova/inicijala kreatora. Međutim, na revijama koje su najavljivale trendove za sezonu jesen/zima 2023. nije mogla da se ne primeti sveprisutnost klasičnih crnih salonki. Oživeli su ih pre svega brendovi kao što su Prada, Saint Laurent, Moschino, Christopher Kane, Tory Burch, Versace i Schiaparelli.

Nekada su bile viđene samo za kancelariju

Klasične crne salonke nekada su bile doživljavane kao obavezni deo kancelarijskog dress coda. Bila je to obavezna obuća za deo dana od 9 do 17 sati. Hodnici su odvazanjali od zvuka ženskih stileto štiklica, šetale su se salonke od kancelarije do kancelarije, sa sastanka na sastanak, a posle 5 popodne skidale su se s nogu do sledećeg radnog dana.

A onda su dizajneri odlučili da isprave tu modnu nepravdu po kojoj je stileto štikla bila pogrešno shvaćena. I tako, na sreću, “džombaste” patike ove sezone zamenile su ženstvene cipele. Crne salonke bile su najprisutnije potpetica na modnim pistama – “izvajane”, šik i aerodinamične. Dizajnirane za nošenje uz sve – od male crne haljine do džinsa. U nastavku se inspirišite – pogledajte najlepše modele sa revija za sezonu jesen/zima 2023.

ysl salonke jesen 2023
YSL
Salvatore Ferragamo
Schiaparelli
JW Anderson
Chanel
Bottega Veneta
Prada
Givenchy
Lanvin
Bottega Veneta
YSL
Bottega Veneta
Salvatore Ferragamo
AWAKE

 

Tory Burch
givenchy
Givenchy
jw anderson
JW Anderson
lanvin
Lanvin
ferragamo salonke
Salvattore Ferragamo