Upadljiv, skulpturalni nakit: Za proleće 2024. u trendu je sve preveliko!

Upadljiv, skulpturalni nakit je detalj koji i najsavršenijoj modnoj kombinaciji može da “ukrade show”. Iako je nakit poslednji deo vaše modne kombinacije, u smislu da sve komade stavljate tek na kraju, kada se obučete, to ne znači da je najmanje važan. Naprotiv. Nekada upadljiv skulpturalni nakita, odnosno XL ogrlica ili narukvica mogu da zasene i najsavršeniju torbu iili cipele. Možda je baš to bila namera modnih dizajnera koji su za sezonu proleće/leto 2024. kreirarali i krupne, upadljive i upečatljive komade nakita. U svakom slučaju, u trendu je sve preveliko!

upadljiv nakit

Upadljiv skulpturalni nakit ima zadatak da bude dekorativan

U modu su se vratili krupni lanci-ogrlice, dugi lanci sa upadljivim privescima, mažetna narukvice, krupne minđuše... U ovom slučaju nakit je mnogo više dekorativan nego funkcionalan. Naravano da za sve one koji nisu spremni za ovu vrstu estetike koja se vratila dvadesetak godina unazad, aktuelni su i drugi trendovi nakita – cvetne ogrlice i minđuše, slojevi tankih lanaca, nakit od školjki…
Brojni dizajneri inspiraciju su našli u morksim dubinama pa je tako modna kuća Schiaparelli duboko zaronila i na površinu “izbacila” ogrlice sa velikim privescima napravljenim da liče na morske zvezde, jastoge, rakove i druga morska stvorenja.

SCHIAPARELLI ogrlica
Foto: SCHIAPARELLI
Dolce & Gabbana ogrlica
Foto: DOLCE & GABBANA
emilio pucci
Foto: @erika_boldrin EMILIO PUCCI
upadljiv skulpturalan nakit Versace
Foto: VERSACE
SCHIAPARELLI
Foto: SCHIAPARELLI
ferragamo gancini choker uapdljiv nakit
Foto: FERRAGAMO
Dolce & Gabbana ogrlica
Foto: DOLCE & GABBANA
Bottega Venetta nest ogrlica
Foto: BOTTEGA VENETA
Versace upadljiv skulpturalan nakit
Foto: VERSACE