Bela haljina je simbol leta – odaberite jednu za sebe

Bela haljina se iz više razloga smatra simbolom leta, zapravo to je genijalan trend za letnju vrelinu. Kao prvo, znamo da bela reflektuje sunčevu svetlost, za razliku od crne, koja zadržava sunčevu toplotu. Zato su maksi bele haljine mnogo bolje od “male crne”.

bela haljina
Foto: The Handbook

Tokom leta bela haljina je svakako alternativa crnoj

Bela tkanina, takođe, ne pokazuje tako lako tragove znoja, izgleda elegantno i još više ističe letnji ten čineći ga sjajnim. A ukoliko već imate lepu preplanulu boju kože, taj kontrast kože i bele haljine izgledaće savršeno. Sve ovo čini belu haljinu osnovnim delom letnje garderobe. Ona je nova alternativa crnoj haljini, i što je najvažnije – mnogo lakša za nošenje i kombinovanje sa modnim dodacima zahvaljujući svojoj neutralnoj paleti.

Vrelim danima više prija maksi od mini haljine

Za najvrelije letnje dane mnogo više će prijati maksi široka bela haljina od mini verzije, jer pamučno ili laneno platno će vas mnogo bolje rashladiti kada vama se “mota” oko nogu. Da li će haljina biti na bratele i dugih ili puf rukava, to je veća stvar ličnog izbora onoga u čemu se najlepše i najprijatnije osećate.

Kakvi god da su vaši letnji planovi ove godine, šik bela haljina je odličan komad u koji bi trebalo da uložite ove sezone, jer odrešene modele, poput haljina/košulja modela, možete da nosite kako u kancelariji tako i na plaži. Upravo to neka bude vodič prilikom izbora modela jer najbolji šoping je onaj za koji će se ispostaviti da je odličan kada izabranu laganu belu haljinu možemo da nosimo iz sezone u sezonu.

NAPOMENA: Zbog aktuelnog letnjeg sniženja cene mogu da bude i niže od navedenih.

zara bela haljina
ZARA, 7990 din.
bela haljina massimo dutti
MASSIMO DUTTI haljina od puplina, 6.990 din.
zara bela haljina
ZARA haljina od mešavine lana, 2.590 din.
mango
MANGO plisirana haljina sa sečenim delovima, 8.990 din.
zara bela haljina
ZARA, 1.690 din.
bela haljina od šifona
ZARA haljina od šifona, 4.590 din.
massimo dutti
MASSIMO DUTTI asimetrična haljina, 12.990 din.

Foto: zara, massimo dutti, mango