Acne Studios lansirao svoj prvi parfem by Frederic Malle

Acne Studios, švedska luksuzna modna kuća lansirala je svoj prvi parfem kreiran u saradnji sa čuvenom parfemskom kućom Frederic Malle. Brend Acne Studios nastao je 1996. godine, sa sedištem u Stokholmu, a prepoznatljiv je po svom multidisciplinarnom pristupu. Kroz interesovanje osnivača i kreativnog direktora brenda Jonny Johanssona za fotografiju, umetnost, arhitekturu i savremenu kulturu, pronađen je alternativni put, pretvarajući Acne Studios u cenjenog kreatora konfekcije, časopisa, nameštaja, knjiga i izložbi. Pažnja modnih kolekcija pažnju posvećuje kroju i eklektičnoj upotrebi materijala i tkanina.

acne studios frederic malle parfem

Acne studios parfem miriše na čist veš, slatkoću voća i cvetna polja

Miris je razvijen u saradnji sa veoma cenjenom parfemskom kućom Frederic Malle, poznatom po popularnim mirisima kao što su Musc Ravageur i Portrait of a Lady. Parfem je formulisala Suzy le Helley, a Acne Studios par Frederic Malle je uniseks parfem, i za žene i za muškarce, koji miriše na čist veš, otvorena polja cveća i slatkoću voća. Parfem se otvara notama ružičastih aldehida i cvetovima ljubičice i pomorandže, a u središnjim aromama su vanila i breskva. Završne note su sandalovina, tamjan i mošus u bazi. Dizajnerka prafema Suzy le Helley naglašava da parfem odražava filozofiju dizajna odeće Acne Studios – čiste linije i izražen šik.

Acne Studios par Frederic Malle miris u prodaji je od 17. aprila u Acne Studios i Frederic Malle buticima u Evropi. Dostupan je u bočici od 50 ml i 100 ml a kod nas se može naći u Metropoliten parfimeriji po ceni od 30.000 din/50 ml i 42.500/100 ml.

acne studios parfem cena dinara