Dekorativna keramika – zabavno nesavršeni voćni tanjirići

federica_massimi_ceramics ukrasna kermaika

Federica Massimi je italijanska umetnica, koja živi i stvara u Rimu. Sa iskustvom u dizajnu enterijera, rešila je da se oproba i u keramici, pa tako 2019. godine kreće u istraživanje funkcionalne i dekorativne keramike. ​Uvek je, kako kaže, osećala potrebu da istražuje zanate i materijale, a keramika ju je potpuno očarala. Uz to je pronašla savršenu mešavinu skulpture, slikarstva i unutrašnje dekoracije. Istražujući forme, oblike i tehnike, teži stvaranju estetskih i funkcionalnih komada, zamišljajući da kreira “jestivu keramiku”.

Dekorativna keramika koja prenosi pozitivna osećanja

​Svi proizvodi sa potpisom Federica Massimi su ručno rađeni. Često koristi skice sa inspiracijom svega što nalazi oko sebe ili onoga što oseća. Smatra da je ruka koja crta osnovni alat za projekat, kao i da je neophodno da se pažnja svaki put fokusira na kompoziciju, oblik i boju. Priznaje da je fascinirana kontrastom boja i nesavršenom i živopisnom vrstom ilustracije. Tako njeni radovi izgledaju meko i sanjivo. Stvarnost i mašta se mešaju kako bi se stvorili dobro definisani oblici, podržani paletom sa mnoštvom svetlih boja.

Želim da stvaram komade koji prenose pozitivna osećanja i ne tvrde da su savršeni, već naprotiv, da su zabavno nesavršeni – poručuje Federica Massimi.

Federica Massimi keramika

Federica Massimi keramika

Foto: @federica_massimi_ceramics