Šta o vama otkriva prsten u zavisnosti od toga na kom prstu i ruci ga nosite

Pokreti rukama indirektni su oblik komunikacije, a danas je takav način “pričanja” posebno važan s obzirom na to da su nam lica prekrivena maskama. Pokreti tela mogu da imaju različita značenja, baš kao i izbor modnih detalja koji su tu da “obogate” celokupnu pojavu ili naglase određenu poruku. Zveket narukvica može da bude sladak i šarmantan zvuk, dok igranje, uplitanje prstima dugih ogrlica može, na primer, da odvrati pažnju. Tako i prstenje poprima različita značenja kada se nosi na različitim prstima ruke, a evo kako možete da pročitate te “kodirane poruke”.

Koja značenja ima prstenje na određenom prstu

Prstenje se nosi na različitim prstima i ima sposobnost otkrivanja kvaliteta i stavova, poput hrabrosti, ravnoteže, ljubavi, pa čak i lukavosti.

Prsten na palčevima predstavlja moć. Biraju ga oni koji su vrlo sigurni u sebe. Ukrašavanje desnog palca naglašava ispraznu ličnost, dok je prsten na levom palcu sinonim za lukavstvo.
Prsten na kažiprstu označava pravac kojim treba krenuti i predstavlja odlučnost i ambiciju. Ako se prsten nosi na desnoj ruci to ukazuje na posebnu sklonost ka organizaciji, a na levoj strani govori o nekoj kreativnoj duši.
Prsten na srednjem prstu. Pokreti ovog prsta ponekad mogu za neke da budu zbunjujući, ali ovaj prst predstavlja ravnotežu i odgovornost. Ko nosi prsten na desnoj ruci samouveren je i prenosi poverenje na druge, a ako je na srednjem prstu leve ruke predstavlja volju da se pomogne drugima.
Prsten na domalom prstu šalje poruku ljubavi i sentimentalnosti. Svi je prepoznaju po položaju burme i vereničkog prstena na bočnoj strani srca, dakle na levoj ruci.
Prsten na malom prstu tradicionalno označava pripadnost aristokratiji. Danas, ko nosi prsten na “maliću” desne ruke je hrabra ličnost, a osobe koje ga nose na levom najmanjem prstu zrače karizmom i vedrinom.

Foto: Pinterest