Eucerin Sun Club: Preparati za zaštitu od sunca pružaju više od UV zaštite

Eucerin Sun Club u specijalno kreiranom prostoru na splavu Concept 3 na Savi, okupio je predstavnike medija i influensere kjima su predstavnice Eucerin Srbija predstavile preparate za zaštitu kože od sunca, koji nude više od UV zaštite. Ekskluzivno, na ovom događaju, Eucerin Srbija najavio je da će 13. i 14. jula na Adi Ciganliji biti održani besplatni deromoskopski pregledi kože za sve zainteresovane građane.

Eucerin Sun Club

Kako sunčevi zraci deluju na kožu i koji su najopasniji čulo se u Eucerin Sun Club-u

– U periodima intezivnog izlaganja suncu koži je potrebna visoka UV zaštita, koja kombinuje UVA/UVB filtere širokog spektra, ali i zaštitu od vidljive svetlost visoke energije, poznate pod skraćenicom HEVIS (High Energy Visible Light). Ova svetlost, koja se naziva i plava, utiče
na nastanak slobodnih radikala u koži koji izazivaju oksidativni stres. Posledica ovog dejstva je razgradnja kolagena i elastina, što dovodi do bržeg starenja kože ili fotostarenja, pojave hiperpigmentacija i alergija na sunce – objasnila je direktorka Eucerin Srbija, Biljana Vukićević.
Eucerin preparati za zaštitu od sunca zbog toga su formulisani tako da pružaju više od UV zaštite. Pored visokoefikasnih UV filtera, Eucerin preparati za zaštitu od sunca pružaju i bilošku zaštitu zahvaljujući sastojku likokalkon A, koji neutrališe slobodne radikale nastale pod uticajem UV i plave svetlosti i gliciretinskoj kiselini, koja pruža podršku prirodnim mehanizmima obnove DNK ćelija kože.

Eucerin preparati nude superiornu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja

– Zbog toga možemo sa sigurnošću da kažemo da preparati iz naše linije za zaštitu kože od sunca nude superiornu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenja – istakla je Biljana Vukićević i naglasila da je Eucerin, prateći potrebe potrošača, godinama radio na unapređenju
formulacija sun preparata, kako bi bili prijatni za upotrebu.
– Istraživanja su pokazala da čak i osobe koje su svesne važnosti nanošenja preparata za zaštitu od sunca izbegavaju ovu rutinu jer kreme i losioni ostavljaju trag na koži i odeći i teško se razmazuju. Eucerin preperati formulisani su tako da se lako nanose, koža ih brzo upija i ne ostavljaju neželjeni trag. Time dopinosimo njihovoj redovnoj upotrebi, koja je, pored drugih pravila odgovornog ponašanja na suncu, veoma važna za lepotu, mladalački izgled, ali pre svega za zdravlje kože – zaključila je Vukićević.

Vožnja jedrilicama u Eucerin Sun Club-u

Upravo u cilju promovisanja zaštite zdravlja kože, ali i celog organizma, od efekata sunčevog zračenja, koji za posledicu mogu da imaju i rak kože, Eucerin Srbija poslednjih 10 godina organizuje društveno odgovornu kampanju “Pregled za sve”. Tokom ove kampanje, 170 dermatoloških ordinacija u 49 gradova Srbije opremljeno je dermoskopima koji omogućavaju precizniji uvid u promene na koži, a za 90 odsto dermatovenerologa iz državnih ustanova i privatne prakse širom Srbije organizovane su besplatne edukacije iz oblasti dermoskopije. Takođe, više od 5.000 građana Srbije imalo je priliku da besplatno pregleda svoju kožu tokom javnih pregleda koje je do sada organizovao Eucerin Srbija.

– Zahvaljujući ovim aktivnostima, koje su uključivale i informisanje javnosti o odgovornom ponašanju na suncu, veliki broj ljudi postao je svestan koliko je to važno. Posebno nam je značajno što smo u okviru ove kampanje organizovali niz edukacija za najmlađe i one koji rade s njima i osmislili aplikaciju koja na prilagođen način decu uči pravilima i važnosti odgovornog ponašanja na suncu – objasnila je Marija Radosavljević iz Eucerin Srbija i najavila da će 13. i 14. jula na Adi Ciganliji (sa novobeogradske strane) 10 do 20 sati biti održani besplatni deromoskopski pregledi kože i mladeža za sve zainteresovane u specijalnim ordinacijama koje obezbeđuju privatnost i udobnost tokom pregleda.

Na javnim dermoskopskim pregledima, koji su u okviru ove kampanje organizovani od
2015. godine pregledano je više od 5.000 osoba, od kojih je 10 procenata upućeno na dalje konsultacije. Kod 64 pacijenta potvrđen je melanom – najopasniji rak kože koji se brzo se širi, a lako uklanja jednostavnom hiruškom intervencijom, ukoliko se otkrije na vreme.

Eucerin Pregled za sve_
U drugom delu događaja u Eucerin Sun Clubu, gosti su uživali i bili u prilici da jedrilicama plove Savom i nauče osnove jedriličarstva.

Eucerin Sun Club

Biljana Vukicevic, direktorka Eucerin Srbija
Biljana Vukicevic, direktorka Eucerin Srbija
Biljana Vukicevic i Marija Radosavljevic, Eucerin Srbija
Biljana Vukićević i Marija Radosavljevič, Eucerin Srbija

Eucerin Sun Club jedrilice

Eucerin Sun Club

 

Foto: press