“U susret letu, u susret suncu” – Eucerin predstavio preparate koji su više od UV zaštite

“U susret letu, u susret suncu” događaj za medije organizovao je Eucerin u restoranu “Ebisu” Square Nine Hotela u Beogradu, na kome su predstavljeni preparati za negu i zaštitu od sunca ovog brenda. U susret letu i suncu predstavnici Eucerin brenda podsetili su predstavnike medija, koji redovno prate ovu temu i podižu svest o značaju odgovornog ponašanja na suncu, da su Eucerin preparati nešto više od obične UV zaštite.

eucerin događaj u susret letu, u susret suncu

Na događaju “U susret letu, u susret suncu” Eucerin je podsetio na dobre i loše strane sunca

– Nakon 8 godina, tokom kojih, uz vašu podršku, sprovodimo društveno odgovorne kampanje „Pregled za sve“ i „Zaštita za sve“, čiji je cilj prevencija i edukacija u oblasti zaštite od sunca, u Srbiji je znatno podignuta svest o značaju odgovornog ponašanja na suncu. Veoma je važno da ova tema ostane u našem i vašem fokusu jer sunce jeste neophodno za dobro zdravlje i raspoloženje, ali ima i svoju negativnu stranu – istakla je na početku događaja Dragana Palfi, direktor Eucerin Srbija. U tom cilju, kako je navela, Eucerin konstantno radi na unapređivanju efikasnosti formulacija svojih preparata i jednostavnosti i prijatnosti njihove upotrebe, jer je redovnost primene jednako važna kao i izbor adekvatnih preparata za zaštitu od sunca.

HEVIS – vidljiva svetlost visoke energije negativno deluju na kožu

Tokom prezentacije za medije, direktorka Eucerin Srbija Dragana Palfi objasnila je šta znači superiorna zaštita od sunca i na koji način Eucerin preparati za zaštitu od sunca nude više od UV zaštite. Novija naučna saznaja ukazuju da, osim UVA i UVB zraka, negativne efekte na kožu ima i HEVIS (High Energy Visible Light), to jest vidljiva svetlost visoke energije. Ova, takozvana plava svetlost u sunčevom spektru, utiče na nastanak slobodnih radikala, koji izazivaju oksidativni stres i mogu da oštete DNK kože. U skladu sa tim, svi Eucerin preparati za zaštitu od
sunca zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji, koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A (neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS) i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK.

Dry Touch tehnologija primenjena u svim preparatima nove generacije

Pored toga, dodavanjem određenih aktivnih principa formulacije Eucerin preparata za zaštitu od sunca prilagođene su individualnim potrebama kože, bilo da je u pitanju koža sklona aknama ili hiperpigmentacijama, koža koja stari ili dečja koža.
– Najnovija generacija naših preparata, poput Eucerin Dry Touch Gel-krema za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, dodatno, sadrži i takozvanu Dry Touch tehnologiju, zahvaljujući kojoj se lako i brzo upijaju i ne ostavljaju trag na koži. Ovaj aspekt formulacije preparata za zaštitu od sunca je veoma važan, jer utiče na primenu zaštite od sunca kod onih korisnika kojima smeta što se nakon nanošenja za kožu lepi pesak ili ostaje trag na odeći – naglasila je Dragana Palfi.

Eucerin događaj - U susret letu u susret suncu 
draga Palfi, direktor Eucerin Srbija

Predstavljen i Eucerin novitet na događaju “U susret letu, u susret suncu”

Posebna pažnja tokom događaja “U susret letu, u susret suncu” posvećena je predstavljanju novog Eucerin Hydro Protect ultraganog fluida za zaštitu od sunca SPF50+. Ovaj preparat jedinstven je po tome što odgovara svim tipovima kože i istovremeno obezbeđuje superiornu zaštitu od sunca i povećava hidrataciju kože do 25 procenata. Tajna formulacije Eucerin Hydro Protect ultralaganog fluida za zaštitu od sunca SPF50+ je u Hidro-tech complexu, kombinaciji hidrirajućih sastojaka, koju čine hijaluronska kiselina, prirodni vlažeći faktori i glicerin. Zahvaljujući intezivnoj hidrataciji, koju obezbeđuje ovaj kompleks, koža je istovremeno sveža, lepa i zaštićena uz upotrebu samo jednog preparata.

– Primena zaštite od sunca, nikada nije bila jednostavnija nego sada. Verujemo da će to doprineti da ih naši korisnici redovnije upotrebljavaju i da će tako doprineti zdravlju i lepoti svoje kože, kao i svom celokupnom zdravlju – istakla je Dragana Palfi.
Na događaju je naglašeno i da, pored brige o zdravlju svojih korisnika, brend Eucerin brine i o održivosti i zaštiti životne sredine. U skladu s tim Eucerin formulacije za zaštitu od sunca ne sadrže mikroplastiku, a iz pakovanja su, kao kod svih Eucerin proizvoda, isključena štampana
uputstva.

Eucerin Hydro Protect Ultralagani fluid SPF50+

Dragana Palfi - Eucerin događaj - U susret letu u susret suncu
Dragana Palfi, direktorka Eucerin Srbija

Foto: Eucerin press