ALAIA mrežaste baletanke inspirisane Japanom – hite sezone leto 2023.

Alaia mrežaste baletanke, sa kristalinim cirkonima, prekrivene cvetićima od kože ili od krzna, postaju sve veći hit sezone proleće-leto 2023.godine. Ovo je još jedan model koji dolazi iz kuće Maison ALAIA, koja polako ulazi u vrh liste najpopularnijih dizajnerskih brendova.

baletanke

Alaia mrežaste baletnake inspirisane su japanskom obućom

Kreativni direktori i dizajner kuće Maison ALAIA Pieter Mulier dobio je zadatak da brend Alaia približi mlađoj generaciji, i to mu odlično ide od ruke. Posle providnih “srce” papuča sa potpeticom, sve traženiji modeli su – baletanke. Pieter Mulier kreirao je kolekciju baletanki inspirisanih klasičnom japanskom obućom, ali u varijacama – od mrežice do krzna.

Mrežica i jagnjeća koža

Među najzanimljivijim su crne fishnet ili baletanke od mrežice. Napravljene su od poliamida i teleće kože, sa gumenim đonom. Cena im je 478 eura. Takođe, u kolekciji se mogu naći crne baletanke od jagnjeće kože sa srebrnim cirkonima (774 eura), kao i bele, zatim ljubičaste cvetne baletanke od jagnjeće kože. Alaia mrežaste baletanke mogu se kupiti po ceni od 861 eura.

alaia mrežaste baletanke

alaia fishnet

alaia

alaia baletanke sa cirkonima

baletanke sa cvetićima

alaia

Foto: maison-alaia.com