“Srce” providne papuče – spoj ženstvenosti i seksepila

“Srce” providne papuče modnog brenda Alaia spajaju ženstvenost i seksualnost, i upravo taj miks kvalifikovaoh ih je za jedan od najtraženijih modela obuće sezone. Kreativni direktori i dizajner Pieter Mulier dobio je zadatak da brend Alaia približi mlađoj generaciji, a papuče sa “srce” špicastim vrhom bile su mu ulaznica za povratak brenda na listu najtraženijih.

srce alaia papuče

Srce providne papuče ponovo vratile u igru Alaia brend

Osnivač modne kuće Azzedine Alaïa, rodom iz Tunisa, bio je modni kreator i dizajner cipela, a posebno uspešan bio je početkom 1980-ih. Dugo godina brend je bio prilično “tih” a nakon smrti prvog čoveka kuće 2017. bilo je jasno da su neophodne velike promene kako bi brend opstao. Novom kreativnom direktoru to polazi za rukom – Alaia brend ponovo je u igri.

Najizazovnije uz duge pantalone

Papuče su rađene od prozirnog vinila, teleće i jagnjeće kože. Špicati vrh prekrivne je srcem od teleće kože u crnoj, crvenoj i beloj i nijansi. Providna traka obavija ris stopala, dajući sigurnost stopalu, ali i stabilnost, s obzirom na potpeticu visine 9 cm. Udobnost obećava i gazište od jagneće kože. Srce papuče pokazale su kao vrlo nosive u svim prilikama, posebno u uz elegantnu odeću, za svečane prigode, a posebno su izazovne kada se nose na duge pantalone. Cena im je oko 770 eura.

srce papuče

alaia papuče

srce papuče

heart alaia mules

Foto: Pinterest