5 razloga da posetite Ravelo i Palazzo Avino

palazzo avino italy

Najpoznatiji hotel u Ravellu smešten na litici, s pogledom na more, Palazzo Avino, zapravo je vila iz 12. veka, nekada rezidencija porodice Saso. Zvanično otvoren 1997. godine, nakon pažljive i precizne obnove, ovaj spektakularni hotel od tada predstavlja važnu referentnu tačku na Amalfi obali. I danas, posle više od 20 godina, ova adresa hotela sa pet zvezdica je lokacija koja se mora posetiti i videti u Ravellu. Razlog? Joie de vivre, koji je oduvek vladao u ovoj divnoj ružičastoj palati posvećenoj slatkom životnom opuštanja, lepote i glamura. A onda, jedinstvena atmosfera, između starinskog nameštaja i neprocenjivog pogleda na zaliv, tišine i mirisa cveća. Ne treba zaboraviti ni vrhunsku uslugu, jer ovde su odsedale zvezde poput Humphrey Bogarta , Gine Lollobrigide, kao i poznati par Bergman-Rossellini.  Ukratko, provesti nekoliko dana u Palazzo Avino je iskustvo koje čovek priušti sebi bar jednom u životu. Razloga je mnogo, a ovih 5 imaju univerzalnu vrednost. palazzo avino italy

1. Ženski posao koji vode sestre Avino

Preduzetničku viziju Giuseppea Avina, koji je 1997. godine vratio ovom mestu nekadašnju slavu, nastavljaju njegove ćerke, sestre Mariella i Attilia Avino, odnosno generalni direktor i direktor prodaje i marketinga. Ove dve različite, ali komplementarne ličnosti dale su Palazzo Avino hotelu novi identitet, kako poznati, tako i međunarodni, mladi i eklektični.

2. Dizajn soba potpisuje Cristina Celestino

Autorka unutrašnjosti čuvenog The Pink Closet ružičastog ormara, arhitekta Cristina Celestino obogatila je prostor Palazzo Avino originalnim dizajnerskim projektom enterijera koji se pretvara u kolekciju od sedam soba – uključujući apartman Belvedere, sa terasom s pogledom na more i privatnim bazen. Među mekim nišama, bojama koje podsećaju na more i sa dragocenim detaljima, sobe ističu ideju stimulacije svih čula, u priči od materijala, tekstura i boja, između kopna i mora, klasicizma i orijentalizma.

3. Gastronomsko iskustvo je nezaboravno

Restoran Rossellinis, koji se smatra jednim od najautentičnijih i najromantičnijih mesta na celoj Amalfi obali, nudi izbor gurmanskih jela u jedinstvenom ambijentu. Večera (sa zvezdicom, naravno) na terasi je bajkovito iskustvo koje ćete teško zaboraviti – pustite da vas kuvar vodi na gastronomsko putovanje koje kombinuje najbolje od italijanske tradicije i najsavremeniji jela od, naravno, lokalnih proizvoda. palazzo avino italy

4. More je bliže nego što se čini

Iako se Palazzo Avino nalazi na 350 metara nadmorske visine, sa neusporedivim pogledom na Tirensko more i zaliv Salerno, svi gosti imaju priliku da uživaju u ekskluzivnom pristupu Clubhouse by the Sea, fantastičnom klubu na plaži na karakterističnoj lokaciji. Ova prelepa vila, na samo 15 minuta od mesta Ravello, ima mali bazen, bujne solarijumske vrtove i platforme sa direktnim pristupom moru, kao i mali restoran koji služi tipična lokalna jela, uključujući picu iz peći na drva.

5. Dobrobit zasnovana na jedinstvenim karakteristikama teritorije

Banja Palazzo Avino, smeštena u baštama i sa predivnim pogledom na more, nudi usluge poput turskog kupatila, saune i jacuzzija. Njegova posebnost, međutim, leži u širokom spektru tretmana i u liniji proizvoda napravljenih u saradnji sa Effegilabom, kompanijom specijalizovanom za istraživanje i proizvodnju nutricionističkih i kozmetičkih proizvoda. Među njima se izdvaja projekat Kozmetička hrana, koji se fokusira na svojstva tri ekstrakta mediteranskih biljaka i voća: limuna sorrente, vitaminske vezuvske kajsije i jabuke Annurca.

palazzo avino

PalazzoAvino italy

Foto: vogue.it