Elegantna “sladoled” lampa stiže iz radionice Creme Atelier

Elegantna “sladoled” lampa je savršen komad iz kategorije home decor kojim ćete ulepšati svoj dom, što vrtložnim oblicima i toplim svetlom i što daškom nostalgije koja vraća u vremena kada smo jedva čekali da dobijemo omiljenu poslasticu. Inspirisan sladoledom i 3D štampom od biorazgradive plastike studio Creme Atelier iz Stokholma je na održiv način napravio estetski privlačnu lampu meke svetlosti. Ovaj konceptualni organski proizvod sa skandinavskim osećajem za estetiku proizvodi se, sklapa i pakuje na zahtev u švedskom Creme Atelier studiju.

Nostalgična “sladoled lampa”

Za dizajn Soft serve stone lampe studio Creme Atelier dobitnik je priznanja Winner of Scandinavian Design Awards 2023 “Detail of the year” kao i nagrade Plaza Interiors Sustainability awards 2022. Inspirisana laganim i prozračnim porcijama sladoleda koje kod svih izazivaju nostalgiju –  minimalistička Soft Serve Lamp dodaje pravi dodir jedinstvenosti našim enterijerima sa svojom skandinavskom estetikom, bogatstvom teksture i poetskim bezvremenskim šarmom. Soft serve lampa dostupna je u nekoliko umirujućih boja koje asociraju na sladoled od mahune vanile do matche, šumske jagode, rabarbare i moke.

Balans elegancije i razigranosti

Soft serve lampu karakteriše savršen balans elegancije i razigranosti, a studio Creme Atelier je oživeo kroz ljubav prema dizajnu. Sa funkcijom zatamnjivanja osvetljenje može da se podešava, u zavisnosti od trenutnog raspoloženja. Lampa se po principu održivosti proizvodi u Stokholmu i svaka se pravi po narudžbini, sa vremenom štampanja od 6 sati. Zbog procesa 3D štampanja, mogu da postoje varijacije u teksturi i boji, ali upravo to je ono što je čini jedinstvenim komadom. Koristeći biološki proizvedenu plastiku briljantno ekstrahovanu iz kukuruznog skroba i reciklirane ambalaže za hranu – svaka minimalistička lampa je inovativno napravljena od rPLA iz Holandije.

Crème Atelier

Crème Atelier soft serve lampa

Crème Atelier

Crème Atelier lampe

Crème Atelier

Foto: Creme Atelier, Instagram @attpynta