Fungiture mushroom creations: Neodoljive pečurka-fotelje

Fungiture mushroom creations ili nameštaj u obliku pečuraka dizajn je Paula Octaviousa, čija kreativnost ide od fotografije do dizajna komada nameštaja. Poznavanje fotografije inspirisalo je Octaviousa da jednu uslikanu pečurku pretvorio u fotelju. Kako sam kaže, bio je inspirisan pečurkama sa “lavljom grivom” koje je imao u svom foto-studiju od lokalnog uzgajivača. Slikao je pečurku i isprogramirao da se fotografija pečurke pretvori u nameštaj, odnosno fotelju.

Fungiture pečurka-fotelje

Fungiture pečurka-fotelje Chesterfield stilu

Kada je svoju kreaciju predstavio javnosti, usledila je neverovatna reakcija ljudi koji su ohrabrili Octaviousa da svoje fotografije zaista pretvori u komade nameštaja. I kao, što je nedavno najavio – kolekcija pečurka fotelja je u pripremi. Osim one sa “lavljom grivom” u kolekciji će se naći i brojne druge vrste pečuraka pretvorenih u meke fotelje. Naravno, među njima će se naći, i to kao jedna od najlepših – Amanita muscaria, kod nasa poznata kao Muhara, inače vrlo otvrovna pečurka. Ova gljiva je poznata po svojoj upečatljivoj lepoti, uprkos svojoj otrovnoj prirodi. A ista takve će biti i foteljice.
Prema najavi fotografa Paula Octaviousa, fotelje će biti dizajnirane u Chesterfield stilu, s obzirom na njihovu klasičnu privlačnost. Za Muhara fotelju, na primer, biće korišćena stara crvenkastobordo koža koja oličava otrovnu prirodu pečurke.

Fungiture pečurka fotelje

Fungiture pečurka fotelje

Fungiture

Fungiture pečurka fotelje

pečurka fotelje

Foto: Instagram @pauloctavious