Voćne fotelje: Berlinski umetnik Bonny Carrera spaja hranu i dizajn

Voćne fotelje, koje dizajnira umetnik Bonny Carrera iz Berlina, preplavile su društvene mreže jer je spoj hrane i dizajna stvorio neverovatan krajnji proizvod. Carrera je naime jedan od digitalnih kreatora koji je osvojio Instagram svojim neverovatnim 3D umetničkim delima, posebno svojim prepoznatljivim voćnim foteljama.voćne fotelje

Voćne fotelje su najpopularnija serija radova

Bonny Carrera uživa u istraživanju različitih stilova kroz svoj rad, od fotorealizma do zabave iz crtanih filmova. Na njegovoj internet stranici IllustrationX slike koje stvara su upečatljive, šarene i izražajne, a najpopularnija serija radova su voćne fotelje u 3D dizajnu. Konceptualne fotelje inspirisane su bojama, oblicima i teksturama voća i povrća – od bundeva i lubenica do grožđa i ananasa, nijedno voće ili povrće nije zabranjeno kada Carrera traži inspiraciju.

A svoje neverovatne kreacije – prepoznatljive voćne fotelje napravio je uz pomoć AI Midjourney – alatka veštačke inteligencije koja generiše umetnost, pokrenuta sredinom 2022. godine. Berlinski umetnik tvrdi da iza ove kolekcije voćnih fotelja nema nikakve velike priče, već da je jednostavno želeo da se poigra sa ovom novom alatkom veštačke inteligencije i vidi šta bi mogao da osmisli.
Voćne fotelje postale su veliki hit, ali Carrera pravi i mnoge druge neverovatne 3D dizajne, od origami životinja i špageti čudovišta do cipela od lizalica i haljina za torte, jer – njegova kreativnost nema granica.

Dizajner specijalizovan za kreiranje organskih koncepata enterijera

Bonny Carrera je dizajner specijalizovan za kreiranje organskih koncepata enterijera. Svaki komad nameštaja je jedinstveno izrađen kako bi odražavao oblike i forme koje se nalaze u prirodi, od delikatnih oblina borovnice do oblika meseca. U svetu u kome sve više dominiraju tehnologija i veštački materijali, njegov dizajn pruža osećaj topline i udobnosti, izazivajući osećaj kao da ste u  zagrljaju majke prirode.

bonny carrera fotelje

bonny carrera voćne fotelje

bonny carrera fotelje

bonny carrera fotelje

bonny carrera voćne fotelje

bonny carrera fotelje

voćne fotelje

bonny carrera fotelje

bonny carrera fotelje

voćne bonny carrera fotelje

bonny carrera fotelje

Foto: Instagram @bonnycarrera