Volonteri uredili novi prostor za boravak dece iz Zvečanske

Volonteri kompanije L’Oreal Srbija organizovali su akciju uređenja dvorišta bivše Klinike za opekotine, rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju. Razlog za ovu akciju je što će se u kliniku uskoro useliti oko 200 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, i tu boraviti tokom renoviranja njihove matične zgrade. Kako bi deci boravak u novom domu bio što lepši i veseliji, očišćeno, uređeno i oslikano je veliko dvorište, kako bi mališanima boravak bio što prijatniji.

loreal volonteri zvečanska

Volonteri uredili vrt, postavili klupe, zasadili cveće, oslikali zid zgrade…

U volonterskoj akciji učestvovalo je više od 120 zaposlenih, uz podršku JKP „Zelenilo – Beograd“ i umetničkog ateljea „Šoln“. U sklopu ove akcije ofarbana je velika dvorišna ograda, ulaz u zgradu i prozori u prizemlju, uređene su zelene površine ispred objekta i napravljen cvetni vrt, postavljene nove klupe i đubrijere, a čitav prostor je temeljno očišćen. Umetnici iz ateljea Šoln ulepšali su prednji zid zgrade velikim muralom sa dečijim motivima.

Povod za organizaciju ovog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ u sklopu koje se širom sveta organizuju akcije podrške lokalnim zajednicama. Ove godine akcija u Srbiji organizovana je sa ciljem podrške Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – ustanovi socijalne zaštite koja kroz usluge smeštaja zbrinjava decu i mlade čije je pravo na život u porodici ugrožen.

Prostor za mališane iz Zvečanske osvežen vedrim bojama

– Bilo je pravo zadovoljstvo gledati kako sa puno elana i osmeha, volonteri sređuju dvorište u kome će naša deca moći da uživaju, da se igraju i druže. Ovom akcijom ste im zaista učinili preseljenje lakšim i lepšim i sada spoljni prostor osvežen vedrim bojama zaista liči na mesto gde borave mališani. Mi se ovde staramo o više od 200 dece, od beba do mladih uzrasta do 26 godina i svima njima potrebno je mesto za prve korake, igru ili za predah na svežem vazduhu, lepoj hladovini ili u cvetnom vrtu – rekao je Miloš Stanković, rukovodilac Stacionara Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

cvetni vrt za decu iz zvečanske

Foto: press